Scandal la UMF Timisoara, dupa ce pe domeniul public au aparut afise in care se cere stoparea coruptiei din universitate. “Este strigatul de disperare al studentilor straini, care nu promoveaza daca nu platesc!”

Un nou scandal zguduie Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” Timisoara, dupa ce persoane necunoscute au impanzit zona centrala a orasului, strazile din preajma universitatii, cu afise anticoruptie.


“In toata zona UMFT din Timisoara sunt lipita afise cu profesori de la medicina implicati in perceperea de foloase necuvenita pentru promovarea examenelor. Este strigatul de disperare al studentilor straini, care nu pot promova daca nu platesc. Aseara s-au dat mesaje intre profesori si a fost o actiune de dezlipire a afiselor pe care le-au identificat”, ne-a transmis un student de la UMF, care ne-a indicat si numele unor colegi care ar colecta bani pentru profesori.

Desigur, pretextul anumitor plati tine de achizitionarea unor cursuri, insa, de cele mai multe ori, sumele platite depasesc cu mult valoarea cartilor. Unul dintre studentii “colectori” ar fi S.G., de la Facultatea de Medicina Dentara, care ar fi casierul unei doamne conferentiar.

In cazul studentilor straini, toate reclamatiile merg la dr. Nilima Rajpal Kundnani, care nu se stie daca le musamalizeaza sau le trimite mai departe.

Ultimul scandal care a vizat spagile de la UMF Timisoara s-a derulat in 2013, cand conf. dr. Daniel Cioca a fost prins in flagrant, in timp ce primea mita de la un student pentru a-l trece examenul. La vremea respectiva, anchetatorii au dispus confiscarea a 2.910 euro, reprezentand valoare mitei primite de la studenti si probate de catre procu­rori.

De asemenea, magistratii au decis confiscarea extinsa a 33.500 de euro si 123.320 lei, bani transferati de Daniel Cioca in conturile mamei sale, dupa inceperea anchetei. Potrivit declaratiilor date de studenti in fata anchetatorilor, pentru a trece examenul la Daniel Cioca trebuia sa platesti intre 100 si 300 de euro. A fost condamnat la 3 ani de inchisoare.

Un episod similar celui petrecut, vineri seara, la UMF Timisoara, s-a derulat in 2011, cand persoane necunoscute au scris, pe peretele universitatii, numele unui profesor spagar si sumele pe care le percepea de la studenti. La vremea respectiva, rectorul universitatii timisorene, prof. dr. Stefan Dragulescu, a explicat ca, intr-o tara libera, fiecare are dreptul sa scrie ce vrea.

„Universitatea sau rectorul ei nu pot raspunde pentru ceea ce face un profesor sau altul. Este inadmisibil sa se ia bani de la studenti pentru examene. Fiecare profesor raspunde in fata lui Dumnezeu pentru ceea ce face. Problema este ca fiecare avem prieteni si dusmani si despre fiecare se poate spune orice”, a declarat Dragulescu, totodata precizand ca nu este organ de ancheta pentru a face vreo cercetare.

Dar, nici nu a indemnat pe nimeni sa faca vreun denunt penal la parchet. De altfel, este bine stiu ca studentii identificati ca au reclamat vreun profesor, in legatura cu aceste plati, nu mai ajunge sa-si finalizeze studiile la UMF Timisoara, cum s-a intamplat si in urma cu mai multi ani, cand studenta care l-a denuntat pe prof. dr. Ioan Branea, directorul Clinicii de Cardiologie si Recuperare din cadrul Spitalului Municipal Timisoara, ca-i pretinde servicii sexuale pentru a o trece examenul, a fost nevoita sa se transfere la Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii Oradea.

Deocamdata, nu am reusit sa obtinem punctele de vedere ale celor mentionati pe afisul lipit la trecerea de pietoni de la Prefectura si intrarea catre UMF, desi am facut solicitari in acest sens, atat la Cristina Bratu, cat si la Cosmin Sinescu, dupa ce incercarea de a discuta cu conducerea universitatii a esuat. Ca o informatiei de ultima ora, sursa noastra din cadrul UMF ne-a transmis faptul ca, astazi, a avut loc o sedinta exploziva la care au participat rectorul si decanul, in care s-au discutat masurile urgente ce trebuie luate pentru aplanarea acestui scandal. Vom reveni. (Vlad Enciu)

10 thoughts on “Scandal la UMF Timisoara, dupa ce pe domeniul public au aparut afise in care se cere stoparea coruptiei din universitate. “Este strigatul de disperare al studentilor straini, care nu promoveaza daca nu platesc!”

  1. Chiva de la Parchet cu lucrătorii ei jnapani să se autosesizeze si să nu mai fie complici cu infractorii de la UMF, că o bagă la carceră colegu Licurici din ordinu lu Mandolina si Werner, că e luată in colimator nefiind în stare să starpeasca clanurile care scot imbecili pe bandă rulantă de la UMF ca să omoare lumea că nu au bani de pensii. Oare Chiva asta ce dracu face la Parchet, merge numai să fumeze si sa-si bea cafa, ca să poată
    lua salariul baban degeaba. Asta faci tu Chivo? Tre schimbată Chiva, asta ruineaza judetul cu totul judetul, cu lucratorii ei ce ii are in subordine. Ăstia numa clasari stiu să dea.

  2. O mafie in toată regula la UMF Timișoara. Așa e de ani de zile! De decenii întregi! Așa a fost și pe vremea lui Drăgulescu, așa e di pe vremea lui Raica. Toată lumea știe…toată lumea ia șpagă…toată lumea împarte! Ce zice Drăgulescu aici, in declarație, dacă nu as fi luat pastila înainte, as fi dat in icter mecanic. Dumnezeule, cât tupeu! Toti studenții străini sau șpagă, fie ca știu materia, fie ca nu. E o cutuma! La fel și studenții romani, dar sumele sunt mai mici. Și re mai miri ca unii nu învață, dau șpăgi ca sa treacă anul și te trezești ca omoară oameni prin spitale ca nu știu nimic. Criminali: și unii și altii.
    PS: anuntați-i pe pacalicii aia de la UMF, începând cu profesorii și terminând cu administratorii de cămine, ca dacă nu se denunță in grup, de săptămâna viitoare încep sa dau, “pe surse”, cu nume și Prenume, “tarifarul”, metodele de colectare, pușculițele (șefii de grupa/an) etc

  3. Chivu de la Parchet trebuie să deschida dosare si să stopeze mafia, punând în mișcare luna asta niste dosare grele vizând UMF-sti corupți, e luată in colimator de la centru, altfel o dau afară cei de la centru, având sanse mari sa o pună de un dosar penal, o ia pe urmele lui Dorobantu pierzând obiectu muncii

  4. Cei 3 care sunt pe acest afis, nu sunt in masura sa fie criticati! De 25 de ani TODEA ia spaga de la studenti! Bratu Dorin a luat spaga pana si de la femeia de servici si la fel a facut si fostul decan Carligeriu Virgil!!! La astia sa le verifice DNA si ANAF averile!

  5. Jocuri de culise si nimic mai mult!!! Care studenti straini? Anghel nici nu preda la stomatologie??! Dar e bagat cu 2 stomatologi! Ati verificat ceva legat de acesti studenti straini??? Ei sunt singurii care pun presiuni mari pe profesori! Acestia din urma sunt sunati din alte tari si amenintati chiar daca vreun student nu si va primi examenul ( bata fiind, pe langa acest domeniu).!!! De ce nu se plang studentii romani??? De ce doar cei straini?? Va spun eu…pentru ca uneori sunt pusi sa invete de catre unii profesori care nu se intimideaza…

  6. Studenții roamni dau si ei mită, darsunt mai lasi ca ăia străini. De aia futute-n gură de mojic de la universitatea hoților si criminalilor

  7. Nu toti studentii romani dau mita. Am terminat medicina in Timisoara acum cativa ani fara mita si fara pile. La fel au trecut si alti colegi “pe bune”. Am plecat din tara in timpul rezidentiatului din cauza salariului mic( ca principiu nu sunt de avord cu spagi) si a lipsei de perspectiva. Multi dintre colegii care au dat spagi au ajuns doctori de care mie mi-ar fi teama sa imi trateze familia dar unii care au plecat in alte tari cred ca s-au pus pe picioare pt ca in strainatate ori faci fata profesional ori pleci inapoi in sistemul care te-a creat si te accepta.

  8. Tommaso este numele meu corect !!!
    Eu nu am sa denigrez niciodata institutie de invatament care ma invatat si ma va da o diploma ca sa imi exercit meseria de medic dentist.
    Cel care a facut acest comentar in numele meu este cu siguranta UN OM FARA VALOARE si invidios.

  9. LA FEL SE PETRECE CU TOTI STUDENTII, DIN PACATE, INCLUSIV CU CEI ROMANI (CHIAR MAI AMPLIFICAT CU NOI CEI ADMISI PRINTRE PRIMII LA “FARA TAXA”, LA EXAMENUL DE ADMITERE – SINGURUL EXAMEN OBIECTIV DIN INTREAGA FACULTATE – MDA, INEPTII AU NEVOIE DE FONDURI FINANCIARE DE SUSTINERE)! LA FACULTATEA DE MEDICINA “UMFT” VICTOR BABES, DIN TIMISOARA, PERSOANELE STUPIDE FACUTE “DOCTORI” SI “CADRE DIDACTICE” DE CATRE ALTE PERSOANE CU IQ-URI SEVER LIMITATE SAU MEDIOCRE ASEMENI LOR, CU FACULTATILE FACUTE LA “CU TAXA” (SINGURA FORMA DE INVATAMANT DE CARE SUNT CAPABILI, LA INTELECTELE LIMITATE PE CARE LE AU – PENTRU A AVEA CU CINE SA SE IDENTIFICE SI SA NU FIE OBIECTIV INFERIORI), CER SPAGA LA ORDINEA ZILEI (ACEEA ESTE REGULA, NU EXCEPTIA)! O SINGURA PERSOANA A FOST CONDAMNATA IN ULTIMII 10 ANI PENTRU LUARE DE MITA, DIN PACATE, UN “TAP ISPASITOR”, PE NUME DANIEL CIOCA, CARE A FOST INCHIS, LA PENITENCIARUL POPA SAPCA, SI CARE PROMOVA MOTTO-UL FACULTATII DE MEDICINA “VICTOR BABES” DIN TIMISOARA, SI-ANUME, CITAT: “DACA NU DAI BANI, NU TRECI, INDIFERENT DE CAT DE BINE CUNOSTI SI STAPANESTI MATERIA.” (SFARSITUL CITATULUI DIN DANIEL CIOCA – ASA-ZIS “PROFESOR DE BIOLOGIE CELULARA SI MOLECULARA”)! MDA… MARE DIFERENTA NU PREA ESTE INTRE UNIVERSITATILE SUBIECTIVE SI CORUPTE ROMANESTI, MOTIV PENTRU CARE OCUPA ULTIMELE POZITII, PE PLAN GLOBAL, IN TOATE CLASAMENTELE OBIECTIVE!
    “EXAMENUL” DE REZIDENTIAT SE VINDE, DUPA ACEEASI POLITICA PROMOVATA DE DANIEL CIOCA SI CONDUCEREA FACULTATII DE MEDICINA “VICTOR BABES” DIN TIMISOARA, UNDE PERSOANELE STUPIDE DE LA “CU TAXA” CUMPARA “EXAMENUL” SI OCUPA LOCURILE PERSOANELOR STRALUCITE DE LA “FARA TAXA” CARE SUNT CORECTE SI NU SUNT DE ACORD SA ISI PLATEASCA VREODATA VREUN EXAMEN, INDIFERENT DE CIRCUMSTANTE SI CONSECINTE! ASA AJUNG STUPIZII DE LA “CU TAXA” SA INFESTEZE INTREG SISTEMUL MEDICAL CATASTROFAL SI COMPLET NEFUNCTIONAL SI SA IL ACAPAREZE! PERSOANELE OBIECTIV SUPERIOARE SUNT INLATURATE, PENTRU A NU II FACE PE INCOMPETENTII CARE ALCATUIESC SISTEMUL CATASTROFAL SI CORUPT SA SE SIMTA EXACT ASA CUM SUNT, SI-ANUME: INFERIORI, PRIN COMPARATIE REALA! INTRE TIMP, MALPRAXIS-UL DIN ROMANIA ESTE LA CELE MAI INALTE SI ALARMANTE COTE PROCENTUALE, LA NIVEL MONDIAL!
    ASA FACULTATI SUBIECTIVE, ASA ANGAJATI INCOMPETENTI! ASA TARA, ASA CONSECINTE! NU DEGEABA “DOCTORII” ISI INGROAPA PACIENTII, PE BANDA RULANTA! ORICE PACIENT NOU ESTE UN NOU CAZ DE DECES, IN ROMANIA, UN VIITOR “CLIENT RAPOSAT” AL FIRMELOR DE SERVICII FUNERARE!

  10. “Chiva” vrea denunturi concrete cu martori denuntatori si eventuali martori care sa fi fost de fata cand s-a cerut spaga, inregistrarea de unde sa reiasa ca s-a cerut spaga si bineinteles daca se poate sa recunoasca si profesorul ca a cerut mita. Si “Chiva” nu merge ea sa cerseasca denunturi de la facultate ca profesorii cer mita de la studenti pentru promovarea examenelor. Orice alte pareri sunt barfe si rautati si va rog sa incetati si sa puneti mana sa invatati ca daca ati invata nu ati mai avea timp pentru comentarii rautacioase.

Leave a Reply