Directoarea Oficiului Registrului Comertului Timis, pasionata de arta plastica. Expozitia personala “Drumul spre centru”, o colectie de masti stilizate pe care le purtam de-a lungul vietii

Conducerea CCIA Timis a decis sa sustina si sa promoveze creatia artistica si creatorii de arta, din dorinta de a promova o economie prietenoasa fata de resursele culturale si artistice autohtone, dar, mai cu seama, avand in vedere numarul tot mai mare al antreprenorilor consumatori de arta contemporana.


In acest context, publicul timisorean si iubitorii de arta sunt anuntati ca, in curand, va fi organizat eveniment de exceptie in peisajul cultural timisorean: Vernisajul expozitiei “Drumul spre centru” al creatoarei Lelia Floarea Brinda, un artist plin de talent si sensibilitate.

De formatie economist si jurist, director al Oficiului Registrului Comertului Timis, Lelia Floarea Brinda a reusit, prin talent, daruire si pasiune, sa converteasca cifrele in culori, in imagini artistice, fiind astazi un artist plastic recunoscut, membru stagiar al Uniunii Artistilor Plastici din Romania – Filiala Timisoara.

Prima sa expozitie personala de anvergura lansata sub genericul „Origini” impreuna cu volumul de versuri „Scara de irisi” a avut loc in decembrie 2016, la Muzeul de Arta al Banatului.

In acesti doi ani, Lelia Floarea Brinda  a absolvit masterul la Facultatea de Arte si Design a Universitatii de Vest Timisoara, specialitatea Sculptura – materie si concept. “Drumul spre centru” imbina elemente prelucrate din expozitia „Origini” cu lucrari inedite de sculptura in ceramica.

Expozitia exprima emotiile artistei, starile sufletesti, mastile purtate, cu sau fara voie, pe parcursul vietii.

Evenimentul are loc in data de 5 decembrie 2019, ora 18, la Galeria Helios din Timisoara, Piata Victoriei nr.6. Curator: Nicolae Moldovan. Prezinta lector univ.dr. Gabriel Kelemen. (I.P.)


Nota: Informatii suplimentare la tel. 0722503138, rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic, consilier Relatii Publice CCIAT.

Leave a Reply