Un procuror de pe raza Curtii de Apel Timisoara vrea sa plece cu orice pret din Banat! A prezentat CSM o lista cu 11 unitati de parchet unde ar accepta sa fie transferat, doar sa se vada dus

Procurorul Radu George Bucurica, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin, este atat de suparat pe colegii sai magistrati din vestul tarii, incat a decis sa plece, cu orice pret, din Banat.


Hotararea sa de a se transfera la o alta unitate de parchet, undeva, in sudul tarii, vine pe fondul unei decizii pronuntate de Curtea de Apel Timisoara, in iulie 2019, prin care Radu George Bucurica este retrimis in fata procurorilor de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justiei.

“Confirma redeschiderea si reluarea urmaririi penale dispusa fata de Bucurica Radu George in ceea ce priveste savarsirea infractiunilor de hartuire sexuala, hartuire si folosire abuziva a functiei in scop sexual”, se arata in decizia judecatorului Ioan Popescu, de la Curtea de Apel Timisoara.

De fapt, instanta nu a facut altceva decat sa admita contestatia partii vatamate Monica Stanca, tanara care s-a plans ca ar fi fost hartuita de procuror, impotriva solutiei de clasare a dosarului luata, in 15 ianuarie 2019, de procuroarea Codruta Chindea, de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.

In aceste conditii, Radu George Bucurica, fost prim-procurorul al Parchetului de pe langa Judecatoria Moldova Noua, mutat la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa fie transferat la o alta unitate de parchet.

Mai mult, pentru a-i ajuta pe membrii Sectiei pentru procurori din cadrul CSM sa ia o decizie favorabila in ceea ce-l priveste, a mentinonat nu mai putin de 11 unitati de parchet unde ar fi dispus sa plece. Astfel, a insirat toate unitatile de la Constanta la Prahova si inapoi (Giurgiu, Ialomita, teleorman, Cornetu, Galati, Braila, Pitesti, Dambovita si Buzau), in speranta ca solicitarea sa de transfer va avea sorti de izbanda.

Din nefericire pentru magistratul banatean, in sedinta de luni, 25 noiembrie, CSM i-a respins inedita cererea de transfer. (G.I.)

Leave a Reply