RECORD. Nu mai putin de 5000 de persoane au fost citate sa se prezinte, maine, la Inalta Curte de Casatie si Justie, pentru a fi audiate in Dosarul Revolutiei. Masuri speciale anuntate de instanta suprema

Inalta Curte de Casatie si Justitie va stabili, maine, un record procedural istoric intr-un dosar aflat pe rolul instantei, in conditiile in care au fost citate nu mai putin de 5000 de persoane, in aceeasi zi, care urmeaza a fi audiate.


Pentru ca sedinta de judecata sa se desfasoare in cele mai bune conditii, conducerea instantei supreme a luat o serie de masuri organizatorice.

Vineri (29 noiembrie n.n.) au fost citate aproximativ 5000 de persoane in dosarul 1045/1/2019/a1 cunoscut ca dosarul “Revolutiei”, in care au fost trimisi in judecata fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu si generalul in retragere Rus Iosif – fost sef al Aviatiei Militare.

Astfel, in vederea asigurarii desfasurarii activitatii in bune conditii si pastrarii ordinii la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ICCJ a luat urmatoarele masuri: – vineri, 29 noiembrie 2019, Arhiva Sectiei I civile, Arhiva Sectiei a II-a civile si Arhiva Completurilor de 5 judecatori nu vor desfasura program cu publicul; – Registratura generala si Arhiva Sectiei penale vor desfasura program cu publicul conform orarului afisat; – accesul publicului in incinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru dosarul nr.1045/1/2019/a1, va fi permis incepand cu ora 7,30″, se anunta prin intermediul unui comunicat semnat de presedinta instantei supeme, Irina Corbu. (V.E.)

Leave a Reply