Vizita la CCIA Timis a ambasadorului Bosniei si Hertegovinei in Romania. VEZI ce s-a negociat pentru mediul de afaceri (P)

In cursul zilei de ieri, 28 noiembrie 2019, conducerea CCIA Timis a primit vizita de lucru a E.S. Slaviša Ćeranic, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Bosniei şi Hertegovinei in Romania.


Scopul principal al vizitei a fost analizarea perspectivelor de dezvoltare a relatiilor economice dintre cele doua state si comunitati de afaceri.

Intalnirea a permis efectuarea unui schimb de opinii pe teme de interes precum identificarea de nise si sectoare complementare pentru cooperare la nivel regional cat si organizarea de activitati comune in vederea prezentarii oportunitatilor de afaceri si investitii pe care le ofera cele doua tari.

Inaltul diplomat a apreciat economia timiseana si a exprimat dorinta de a se stabili contacte de afaceri mai intense pe linia industriilor de varf – IT, automotive, energie, a agriculturii dar si a turismului.

Totodata, un alt punct de interes comun este colaborarea in proiecte europene, cu prioritate in Strategia UE pentru Regiunea Dunarii sau INTERREG.

Discutiile au vizat si venirea la Timisoara, in cursul anului viitor, a unei importante delegatii din BiH, formata din reprezentanti ai administratiei publice, mediului universitar si comunitatii de afaceri.

In cadrul acesteia, CCIA Timis va prelua partea economica prin organizarea unui Forum de Afaceri, cu intalniri B2B pe domenii de interes si vizite la firme de succes din judetul Timis.

In ceea ce priveste colaborarea in domeniul turismului, CCIAT a fost invitata impreuna cu tur operatori timiseni sa viziteze Statiunea de ski si Centrul Olimpic Jahorina in vederea promovarii acesteia in randul turistilor romani si, totodata, agentii de turism din BiH vor vizita sau participa ca expozanti la Targul de Turism organizat la CRAFT, in perioada 27 februarie -1 martie 2020.

Pentru a conferi un cadru institutional adecvat in organizarea de evenimente economice comune, CCIA Timis va reactiva Acordul de Colaborare cu Camera de Comert a Regiunii Banja Luka, semnat la Timisoara, in iulie 2008. (I.P.)

 


 

Nota: Informatii suplimentare la tel. 0722 503 138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier RP.

Leave a Reply