Un pompier a lesinat in timpul paradei militare de 1 Decembrie, de la Timisoara. Presedintele CJ Timis si-a intrerupt discursul

Stresul ceremoniei militare de la Timisoara, organizata cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, a produs un mic incident in cadrul Detasamentului de pompieri al ISU Banat.


Un militar aflat in primul rand al dispozitivului de pompieri aflat pe traseul paradei militare, pe bulevardul Take Ionescu, a acuzat o stare de lesin si a cazut din picioare.

A fost inconjurat imediat de colegii sai, care l-au ridicat si l-au transportat la ambulanta SMURD, unde s-a deplasat rapid si medicul sef al UPU, dr. Mihai Grecu, pentru a-l evalua pe militar.

In acest rastimp, presedintele CJ Timis, Calin Dobra, si-a intrerupt discursul si a asteptat ca pompierul sa fie in siguranta. “Inainte de a fi de stanga sau de dreapta, suntem romani si trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a pastra intacte valorile democratiei”, a punctat Calin Dobra.

Europarlamentarul Maria Grapini a sanctionat, subtil, declaratia jignitoare a vicepresedintelui PSD, Niculae Badalau, la adresa Diaporei, care, recent, a spus ca “700 de mii sunt care au domiciliu, restul pana la 3-5 milioane sunt fetele alea de le duc astia”, astfel ca a adresat un salut de multumire tuturor romanilor care muncesc in strainatate. “Ei muncesc cinstit si corect in alte state, acolo creaza un colt de Romania si trebuie sa fim uniti cu ei”.

Dupa alocutiunea oficialitatilor, printre care s-a numarat si primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a urmat cel mai asteptat moment, de catre miile de spectatori, din programul manifestarilor de 1 Decembrie, de la Timisoara: defilarea detasamentelor si a tehnicii Ministerului Apararii Nationale (MApN), Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului Roman de Informatii (SRI), Penitenciarului Timisoara, dar si Directiei Politia Locale a Municipiului Timisoara, care si-au prezentat salupa cu care patruleaza pe Canalul Bega.

Parada militara s-a incheiat cu prezentarea onorului Brigazii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”, insa, intre orele 17,20 – 18 va avea loc ceremonie militara de retragere cu torte pe traseul Bulevardul Regele Ferdinand I (in fata Catedralei Mitropolitane din Timisoara), Bulevardul Regele Ferdinand, Bulevardul Constantin Diaconovici Loga, Bulevardul Revolutiei din 1989, Piata Unirii, Piata Libertatii, Piata Victoriei.

Seara se va incheia cu un spectacol folcloric sustinut de Ansamblul  ,,Timisul’’ al Casei de Cultura din Timisoara si solistii Olguta Berbec, Petrica Miulescu Irimica si Stana Stepanescu, concert Dragos Modovan, concert Mira, concert Holograf, de la ora 21, iar la ora 22 – foc de artificii. (Mara Ion)

Leave a Reply