Un politist de la Sectia 2 Timisoara, pus sub acuzare de DIICOT din cauza declaratiilor mincinoase date in dosarul interlopilor din gruparea Boncu

Un agent de politie de la Sectia 2 Timisoara a fost pus sub acuzare de procurorii DIICOT, pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, in dosarul gruparii interlope conduse de Lucian Boncu.


Agentul sef Dragan Ilin, vazut deseori in compania liderului interlop aflat in arest preventiv, a fost ridicat, in data de 5 noiembrie 2019, in urma descinderilor care au dus la retinerea a 22 de interlopi, si condus la sediul DIICOT Timisoara.

La vremea respectiva, Ilin a declarat ca are doar calitatea de martor si, intr-adevar, initial, a fost audiat doar in calitate de martor in dosarul interlopilor. Doar ca, pe parcursul anchetei, din dorinta de a-si ajuta prietenul, Dragan Ilin a declarat ca nu a vazut ca Lucian Boncu sa se fi drogat vreodata cu cocaina, insa ar fi auzit ca se consuma droguri.

Din nefericire pentru politistul cercetat de DIICOT si intr-un alt dosar, procurorii instalasera o mini camera video in apartamentul lui Lucian Boncu si au avut dovada ca Dragan Ilin a mintit. Acesta a fost surprins pe camera spion chiar cand priza cocaina alaturi de Lucian Boncu, in apartamentul monitorizat de anchetatori.

In aceste conditii, politistul a fost pus sub acuzare sub aspectul infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, schimbandu-i-se calitatea din martor in inculpat. Deocamdata, procurorii nu au propus si schimbarea masurii preventive, Dragan Ilin fiind, in continuare, plasat sub control judiciar. In cazul in care va fi gasit vinovat, politistul risca pana la 5 ani de inchisoare. (V.E.)

One thought on “Un politist de la Sectia 2 Timisoara, pus sub acuzare de DIICOT din cauza declaratiilor mincinoase date in dosarul interlopilor din gruparea Boncu

Leave a Reply