Doi oameni de afaceri din Timisoara, trimisi in judecata pentru o evaziune fiscala de aproape 100.000 de euro! Au inregistrat operatiuni fictive in actele contabile pentru a creste artificial cheltuielile

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus trimiterea in judecata a doi oameni de afaceri din Timisoara, acuzati de  evaziune fiscala in forma continuata si complicitate la evaziune fiscala in forma continuata, infractiuni prin care au prejudiciat bugetul de stat cu aproape 100.000 de euro


Potrivit rechizitoriului intocmit in data de 25.11.2019, inculpatii au inregistrat operatiuni fictive in documentele depuse la organele fiscale, pentru a creste artificial cheltuielile societatii.

In perioada februarie 2013 – decembrie 2014, inculpata B.S.M. in calitate de administrator al unei societati comerciale cu sediul in Timisoara, a inregistrat in repetate randuri, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in evidentele societatii si in declaratiile depuse la organele fiscale mai multe operatiuni si documente fictive, scopul urmarit fiind acela de a creste artificial cheltuielile societatii pentru a diminua impozitul pe profit datorat bugetului de stat si pentru a reduce sumele datorate bugetului de stat cu titlu de TVA.

Prejudiciul produs bugetului de stat se ridica la suma de 336.665 lei, din care 143.955 lei reprezentand TVA si 192.710 lei impozitul pe profit.

“In activitatea infractionala desfasurata, inculpata B.S.M. a fost sprijinita de inculpatul V.S.M. care, in calitate de administrator al unei alte societati comerciale cu sediul in Timisoara, a emis un numar de 14 facturi fictive stiind ca acestea vor fi inregistrate in evidentele primei societati comerciale pentru a creste artificial cheltuielile acesteia”, se mentioneaza in comunicatul semnat de prim-procurorul Violeta Filip.

Totodata, in sarcina inculpatului V.S.M. s-a retinut faptul ca, in luna ianuarie 2015, in calitate de administrator al unei societati comerciale, nu a inregistrarea in evidentele contabile si in declaratiile societatii tranzactia aferenta unei facturi comerciale si veniturile obtinute, fapta care a produs un prejudiciu de 108.000 lei bugetului de stat, din care 96.000 lei reprezinta TVA-ul si 12.000 lei impozitul pe venitul microintreprinderilor sustras de la plata.

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timis. (I.P.)

 

 

Leave a Reply