Doliu in presa timisoreana! Simona Vasi, unul dintre jurnalistii cu mare experienta de la Renasterea banateana, a decedat la varsta de 56 de ani

O veste trista a zguduit, astazi, redactia celui mai important ziar din vestul tarii, dar si toata breasla presei din Timisoara. Simona Vasi, jurnalist cu o experienta de peste 25 de ani in presa scrisa, s-a stins din viata, in urma unui infarct.


Acest anunt a cazut ca un traznet asupra colectivului ziarului Renasterea banateana, mai cu seama ca nimic nu anunta aceasta tragedie.

“S-a stins fulgerator in toiul noptii, dupa o zi obisnuita, cu dialoguri vesele si banale, care nu-i prevesteau sfarsitul”, scriu colegii de la Renasterea banateana, care nu-si pot reveni din soc.

Inginer chimist la baza, Simona Vasi a debutat in presa, imediat dupa Revolutia din 1989, la ziarul Timisoara, pentru ca mai apoi sa scrie la majoritatea cotidianelor din orasul de pe Bega. In ultimii 8 ani a facut parte din colectivul Renasterii banatene, unde se specializase in scrierea de reportaje, categorie jurnalistica pe care o stapanea cu maiestrie.

Ultimul articol, publicat chiar astazi in ziarul pe care l-a slujit atatia ani, reprezinta o pledoarie pentru mentinerea in viata a Semmeringului banatean, linia de cale ferata Anina – Oravita.

„A plecat intr-o stea, sa-si faca acolo prieteni, repede, cum ii statea in fire, sa se tutuiasca amical cu toata lumea, sa scrie reportaje, sa se bucure c-a mai gasit un subiect tare, un personaj interesant, o poveste ce merita istorisita. A plecat sa le spuna lui Dumnezeu si ingerilor ca oamenii sunt buni, cu aceeasi convingere cu care o repeta de-a lungul tuturor aceastor ani in care a fost alaturi de noi”, este mesajul trist al colegilor de la Renasterea banateana. Sincere condoleante familiei indurerate, dar si colegilor de la Renasterea banateana, care inca o asteapta pe Simona sa vina la birou… (I.P.)

Leave a Reply