Efectivele Inspectoratului de Jandarmeri Judetean Timis, suplimentate cu 12 “pufani” abia veniti de pe bancile scolilor militare de profil

Inspectoratului de Jandarmi Judetean ”General Moise Groza” Timis si-a intinerit efectivele, de la inceputul acestei saptamani, cu 12 absolventi ai scolilor militare de subofiteri de jandarmi.


Dupa stagii de practica desfasurate in cadrul unitatilor Jandarmeriei Romane, tinerii absolventi – “pufanii”, dupa cum sunt dezmierdati in jargonul de cazarma – au optat pentru IJJ Timis si au primit repartitia mult asteptata.

“Au ales sa-si inceapa cariera militara la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Timis, unde au fost prezentati de comanda unitatii tuturor colegilor. Le dorim mult succes in cariera militara!”, ne-a transmis purtatorul de cuvant al IJJ Timis.

In timp ce efectivele Jandarmeriei Timis sunt improspatate cu tineri veniti de pe bancile scolilor de profil, ofiterii si subofiterii din unitate, cu merite deosebite sau cu stagii ajunse la termen, sunt avansati in grad.

Astfel, cu prilejul sarbatoririi Zilei Nationale a Romaniei, au fost inaintati in gradul urmator, inaintea expirarii stagiului minim in grad, un ofiter, avansat la gradul de locotenent colonel, si sase subofiteri, dintre care doi in gradul de plutonier adjutant sef si patru in gradul de plutonier adjutant.

Activitatea s-a desfasurat astazi la sediul inspectoratului intr-un cadru festiv, in prezenta conducerii unitatii. (G.I.)

 

 

Leave a Reply