Suspiciuni de coruptie la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara! Directorul Cristian Ispravnic, ridicat de procurorii DNA

Directorul Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara, aradeanul Cristian Ispravnic(foto 2), a fost ridicat de procurorii DNA, luni dimineata, chiar din sediul PSD Arad.


Acesta este cercetat intr-un dosar complex de coruptie, in care mai sunt vizati trei parlamentari PSD, respectiv deputatii Florin Tripa si Dorel Caprar, din Arad, dar si senatorul Ioan Chisalita, de la PSD Caras-Severin.

Conform unui comunicat al DNA, in cursul zilei de astazi au avut loc 5 perchezitii, iar printre locatiile scotocite de anchetatori se numara si sediul DRDP Timisoara.

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, savarsite in perioada 2016-2019.

In cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 5 locatii situate pe raza judetelor Timis si Arad, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediul judetean al unui partid politic si domiciliile unor persoane fizice. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

Potrivit unor surse judiciare, investigatiile procurorilor vizeaza spagile incasate de lucratorii DRDP la cantarul de la Vama Nadlac 2, unde erau taxati toti soferii TIR-urilor a caror incarcatura nu corespunde cu actele de transport.

Spagile incasate de la transportatori variau intre 5 si 100 de euro, in functie de incarcatura suplimentara. Se pare ca lucratorii DRDP erau obligati sa perceapa mita de la soferii de camioane chiar de catre directorul institutiei, Cristian Ispravnic.

De asemenea, cei trei parlamentari ar fi intervenit ca unele transporturi sa nu mai fie cantarite. De remarcat ca, pana in data de 15 noiembrie, cand si-a dat demisia, activitatea era coordonata de catre Cristian Horgea, membru PSD si sot al prefectei de Arad, Florentina Horgea.

Pana la aceasta ora, la DNA Timisoara au fost adusi cei trei deputati PSD, care, la intrare, au declarat presei ca nu stiu de ce au fost chemati, in ce dosar, pentru ca la iesire sa-si anunte calitatea de suspecti pentru infractiuni de trafic de influenta.

Cristian Ispravnic a fost numit la conducerea DRDP Timisoara in octombrie 2017, dupa o demitere cu cantec a fostului director, Horatiu Simion. Pentru ca activitatea de verificare a camioanelor din Vama Nadlac II sa fie total sub controlul directorului venit de la Arad, acesta l-a promovat in functia de sef al Departamentului de Venituri, avand rolul de coordonator al activitatii de cantarire si verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timis si Caras-Severin, pe nimeni altul decat Mircea Andrei Lucaciu, finul sau.

Nu a contat faptul ca, in 2013, acesta a suferit o condamnare de 10 luni inchisoare pentru constituirea de grup infractionala organizat si trafic de migranti. (G.I.)

One thought on “Suspiciuni de coruptie la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara! Directorul Cristian Ispravnic, ridicat de procurorii DNA

Leave a Reply