Directia Regionala de Drumuri Timisoara, “capusata” de PSD Arad! VEZI cine sunt cei 8 inculpati de lux retinuti de DNA in dosarul spagilor cerute de la transportatorii care tranzitau Vama Nadlac 2

Procurorul Codrin Gavra, de la DNA Timisoara, a dispus retinerea a nu mai putin de 8 suspecti in dosarul de coruptie in care sunt cercetati mai multi angajati ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, in frunte cu directorul Cristian Ispravnic.


Numit la conducerea DRDP Timisoara in 2017, Cristian Ispravnic a transformat institutia intr-o adevarata pusculita de bani pentru PSD Arad. Totodata, acesta a “capusat” institutia cu oameni agreati de Dorel Caprar, liderul PSD Arad, cercetat in dosar alaturi de un alt deputat social-democrat din judetul vecin, Florin Tripa, dar si de senatorul Ioan Chisalita, de la PSD Caras-Severin.

Acestia sunt acuzati ca au pus la punct o adevarata retea infractionala, prin care o parte din banii colectati de la transportatorii gasiti in neregula la cantarul din Vama Nadlac 2, respectiv cantitati mai mari de marfa decat cele mentionate in documente, ajungeau la partid, pentru cheltuielile de protocol.

De altfel, surse din filiala PSD Arad ne-au dezvaluit ca, din aceste sume, s-ar fi achitat onorariile avocatilor care l-au aparat pe Liviu Dragnea in procesul angajarilor ilegale.  Dar, asupra acestui subiect vom reveni…

Asadar, dupa audieri care s-au intins pe tot parcursul zilei de ieri, procurorul Codrin Gavrea, aradean de origine, a decis sa-i retina pentru 24 de ore pe Cristian Ispravnic (foto 1), directorul DRDP Timisoara, finul sau, Mircea Lucaciu, care, la finalul lunii august, a fost numit in funcţia de sef al Departamentului de Venituri, avand rolul de coordonator al activitatii de cantarire si verificare a autocamioanelor la punctele de trecere a frontierei din Arad, Timis si Caras-Severin, Mirel Pascu (foto 3), juristul DRDP Timisoara, fost primar PSD al orasului Bocsa, Elisabeta Miutescu, angajata a DRDP Timisoara, implicata in scandalul din 2010, cand trupa AC/DC a reclamat faptul la Vama Nadlac 2 s-a cerut spaga pentru a se permite trecerea camioanelor cu scule catre Ungaria, dupa un concert sustinut la Bucuresti, Cristian Horgea, sotul fostului prefect de Arad, responsabilul activitatii de cantarire din Vama Nadlac 2, care a demisionat in 15 noiembrie, Cristian Dima, lucrator la cantar, Alin Vasile Baetan, pentru care ar fi fost aranjat un concurs, dar si Anca Stoenescu (foto 2), fost inspector sef al Inspectoratului Scolar Judetean Arad, o apropiata a lui Liviu Dragnea, acuzata ca ar fi raspuns la comenzile politice ale PSD, concediind un inspector.

De remarcat ca Baetan, in 2007, pe cand lucra la Administratia Nationala a Drumurilor Arad, a suferit o condamnare de 3 ani inchisoare pentru luare de mita. Toti cei 8 inculpati au fost trimisi, aseara, la Bucuresti, unde vor fi prezentati judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si  Justitie cu propunere de arestare preventiva. (G.I.)

Surse foto: opinia timisoarei si facebook

2 thoughts on “Directia Regionala de Drumuri Timisoara, “capusata” de PSD Arad! VEZI cine sunt cei 8 inculpati de lux retinuti de DNA in dosarul spagilor cerute de la transportatorii care tranzitau Vama Nadlac 2

  1. Psd a capusat toate institutiile statului, toate deconcentratele, sub sloganul “Bani pentru partid!”. Un cinism infiorator la acest Ispravnic

  2. Foame mare de bani in Romanica. Nu-i aresteaza bine pe infractorii astia ca asteapta alti fomisti la usa, mai tineri, mai tupeisti.

Leave a Reply