Timisoreanul Ioan Capraru a fost demis din functia de presedinte al Casei Nationale de Pensii Publice

Timisoreanul Ioan Petru Capraru a fost demis, ieri, din functia de presedinte al Casei Nationale de Pensii Publice, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial.


Decizia de revocare a fost semnata de premierul Ludovic Orban, care a anuntat inca de acum doua saptamani ca Ioan Petru Capraru va fi trimis acasa. Imediat dupa acest avertisment, directorul timisorean a intrat in concediu medical.

O alta decizie a premierului prevede numirea lui Laurentiu Tent in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Nationale de Pensii Publice si presedinte al consiliului de administratie.

Reamintim ca Ioan Capraru a fost numit la conducerea Casei Nationale de Pensii, in aprilie 2019, printr-o decizie semnata de fostul premier Viorica Dancila. Inca de la preluarea functiei, Capraru a anuntat ca prioritatea sa este noua lege a pensiilor, promulgarea si implementarea in sistemul public.

Deocamdata, directorul Ioan Capraru inca nu si-a facut aparitia la vechiul sau loc de munca, Casa Judeteana de Pensii Timis, insa este de asteptat ca valul numirilor PNL in fruntea institutiilor deconcentrate sa cuprinda si functia sa. (Mara Ion)

Leave a Reply