La Universitatea Nationale de Aparare „Carol I”, viitorii ofiteri de educatie fizica militara au depus Juramantul de credinta fata de patrie

Viitorii ofiteri de educatie fizica militara au depus Juramantul de credinta fata de patrie, astazi, 13 decembrie 2019, la sediul Universitatii Nationale de Aparare „Carol I”. Acestia sunt instruiti sa revitalizeze educatia fizica militara in Armata Romana.


Treisprezece cursanti urmeaza Cursul de formare a ofiterilor in activitate pe filiera indirecta in specialitatea Educatie fizica militara, care se desfasoara pe trei module de pregatire, in perioada 22 octombrie 2019-17 aprilie 2020.

Astfel, viitorii ofiteri parcurg sase luni de pregatire si de perfectionare a deprinderilor sportive cu aplicabilitate in antrenarea militarilor pentru un nivel inalt de performanta.

In timpul ceremoniei au luat cuvantul colonelul Silvestru Ilas, seful Centrului de pregatire a cadrelor militare in domeniul educatiei fizice si sportului in armata, generalul de brigada Dorin-Corneliu Plescan, comandantul Universitatii Nationale de Aparare „Carol I” si colonelul Daniel Banica, seful Serviciului invatamant din cadrul Directiei instructie si doctrina, care a prezentat mesajul sefului Statului Major al Apararii cu prilejul depunerii juramantului militar.

La festivitate au participat reprezentanti ai Statului Major al Apararii, personalul Universitatii Nationale de Aparare „Carol I”, familiile si rudele cursantilor.

Potrivit Regulamentului de garnizoana din 07.01.2010, art. 46, ofiterul cu educatia fizica militara in garnizoana este comandantul/seful asociatiei sportive militare din garnizoana sau ofiterul cu educația fizica militara de la marea unitate/unitatea militara al carei comandant este comandantul garnizoanei.

Printre alte atributii, acesta coordoneaza participarea echipelor militare la diferite concursuri aplicativ – militare, spartachiade si campionate, conform ordinelor in vigoare. (I.P.)

 

Leave a Reply