“Penalul” Cristian Ispravnic a fost demis de la conducerea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, iar in fotoliul de director revine inginerul Horatiu Simion

Plasat sub control judiciar in dosarul spagilor de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, aradeanul Cristian Ispravnic, directorul politic al institutiei, a fost demis din functie.


Aceasta decizie a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, era de asteptat, cata vreme Inalta Curte de Casatie si Justiei a decis ca “Ispravnic Cristian Ilie, pe timpul cat se afla sub control judiciar, sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu ceilalti inculpati, cu numitii Munteanu Bogdan, Capraru Dorel Gheorghe, Zamiska Iaromir, Tripa Florin si Chisalita Ioan Narcis, precum si cu martorii din prezenta cauza”.

Cu alte cuvinte, directorul Ispravnic nu-si mai putea exercita functia de conducere.

In aceste conditii, ministrul Lucian Bode a decis sa-l readuca la varful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara pe Horatiu Simion (foto), fostul director al institutiei, care a fost demis din functie la inceputul lunii octombrie 2017, dupa ce o masina a derapat de pe DN57, Orsova – Moldova Noua, si a plonjat in Dunare, iar accidentul s-a soldat cu 4 victime.

La vremea respectiva, ministrul Razvan Cuc a acuzat faptul ca tragedia putea fi evitata daca parapetii ar fi fost inlocuiti pe acel sector de drum, pe malul Dunarii, la Coronini, in conditiile in care Sectia de drumuri Orsova detinea parapeti pe stoc.

Horatiu Simion a condus mai multi ani Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, din pozitia de director, dar a detinut si functia de director adjunct, fiind unul dintre sefii drumarilor banateni cu cea mai mare experienta. (Mara Ion)

Leave a Reply