Trei grei ai PSD, audiati la DNA Timisoara in dosarul spagilor de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri. Deocamdata, ca martori

Trei politicieni de prim rang ai PSD s-au prezentat, vineri, la DNA Timisoara pentru a fi audiati in dosarul spagilor de partid de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara. Desi a sustinut ca are doar calitatea de martor si nu se simte vinovata cu nimic, Luminita Jivan, deputat si presedinte al organizatiei PSD Caras-Severin, a venit insotita de avocatul Viorel Pasca.


“Am fost citata telefonic sa vin sa dau o declaratie, mi s-a adus la cunostinta ca am calitatea de martor. Am declarat ce aveam de declarat, in dosarul in care s-a discutat despre o posibila influenta pentru ocuparea unui post si s-a vehiculat numele meu. Nu am absolut nicio legatura. Nu a ajuns nimic in Caras. Nu ma simt vinovata cu nimic”, a sustinut Luminita Jivan la iesirea din sediul DNA Timisoara.

A urmat Mihai Fifor, fostul vicepremier al Romaniei, al carui nume a aparut in stenogramele interceptarilor din dosar.

“Niciodata nu mi-a cerut cineva sa imi exercit intr-un fel influenta sau autoritatea in favoarea unor angajari sau pentru orice alta problema. Sunt un om corect care respecta legea, nu am nimic de ascuns. Niciodata nu mi-a solicitat cineva astfel de lucruri”, a declarat Fifor la iesirea de la audieri, precizand ca va sprijini cu toata fermitatea activitatea institutiilor abilitate, pentru a se face lumina in acest dosar.

Nici fostul ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, nu a lasat sa se inteleaga ca stia ceva despre coruptia de la varful DRDP Timisoara, o institutie aflata in “parohia” sa.

“Pe mine, in timpul mandatului, m-a interesat sa conduc ministerul, sa merg pe santiere si sa-mi fac treaba. Nu m-a interesat sa fac niciun fel de numire. Numirile s-au facut legal, din cate stiu eu, in cadrul companiilor, de directori generali de companii, s-au făcut conform Ordonanţei 109, restul au avut autonomie sa-si faca angajarile si propria echipa, ca sa livreze rezultatele care trebuiau facute”, a afirmat Cuc.

In opinia sa, foarte multe persoane s-au folosit de numele sau, s-au laudat cu faptul ca l-ar cunoaste sau ca ar fi dialogat cu domnia sa, lucruri complet neadevarate.

Toti trei politicieni au calitatea de martori. Este posibil ca, zilele viitoare, la audieri sa fie chemat si fostul premier al Romaniei, Viorica Dancila, intrucat, dupa cum apare in stenograme, aceasta a fost chemat sa arbitreze un scandal intre PSD Arad si PSD Caras-Severin privind numirea intr-o functie de conducere la varful DRDP Timisoara.

Reamintim ca alti trei grei ai PSD din vestul tarii, respectiv Dorel Caprar, liderul PSD Arad, deputatul Florin Tripa, secretarul executiv al PSD Arad, si senatorul Ioan Chisalita de la PSD Caras-Severin au calitatea de suspecti in acest dosar. (G.I.)

One thought on “Trei grei ai PSD, audiati la DNA Timisoara in dosarul spagilor de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri. Deocamdata, ca martori

  1. Chipurile celor trei Jivan, Fifor si Cuc ne spun in subconstient ca sunt tot atat de nevinovati ca si cei care percepeau spaga in vami, daca nu chiar mai nevinovati. Procurorul trebuia sa evite aceasta situatie neplacuta respectiv ca trei infractori libidinosi sa-i rada in fata, si in acelasi timp sa sfideze DNA. Era de asteptat ca cei trei libidinosi nu vor sprijini cu nimic ancheta. Imi este scarba cand ma gandesc ca cei trei sunt soti, sotii, parinti, si mai presus de asta vor merge din nou acasa, la serviciu, prefacandu-se ca nu au nicio implicare.

Leave a Reply