SOC. Sotia liberalului Flavius Nicoara, sef de birou in cadrul Primariei Timisoara, condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare

Curtea de Apel Timisoara a pronuntat o decizie efectiv socanta in dosarul pacientilor fictivi decontati de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Timis, decizie care bulverseaza, oarecum, lista directorilor providentiali pe care liderul PNL Timis, Nicolae Robu, tocmai voia sa-i numeasca in functii pe la diferite deconcentrate locale.


Asadar, Flavius Nicoara (foto stanga), actualul sef al Biroului Managementul Calitatii din cadrul Primariei Timisoara, care se pregatea sa se instaleze in fotoliul de director la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Timis, a primit o veste incredibila.

Sotia sa, Diana Nicoara, patroana clinicilor SC Selfmed SRL si SC Selfmed Clinique SRL, a fost condamnata la 4 ani de inchisoare, cu executare, si plata catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis a sumei de 753.765 lei.

In acelasi dosar (8628/30/2015), Cristian Careba (foto dreapta), fostul sef al CJAS Timis din perioada in care se decontau pacienti fictivi si, de asemenea, perioada in care tocmai devenise un actionar discret al ziarului Opinia Timisoarei, a fost achitat.

Cum, de altfel, nu a fost intrebat de sanatate in acest dosar nici Cristian Busoi, actual europarlamentar si lobbyst pentru functii publice in Timis, care ar fi gazduit firma SelfMed chiar in locuinta sa din Drobeta Turnu Severin, in perioada in era presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Motivele care au atras atentia procurorilor: un pacient de 96 de ani a aparut in evidente cu consultatie pentru probleme in cuplu, in timp ce un alt pacient ar fi mers la medic de 18 ori intr-o singura luna.

Aceasta decizie a judecatorilor de la Curtea de Apel Timisoara loveste, oarecum, si in candidatura lui Cristian Mocan la functia de director al Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Timis, in conditiile in care are sustinerea trioului Busoi – Careba – Nicoara, dar si a lojei masonice din care face parte.

Un alt sustinator de nadejde, dar mai discret, este Doru Dudas, fost director general in Ministerul Finantelor Publice si vicepresedinte al ANAF, al carui sofer din perioada sa de glorie manageriala in Timis a fost insusi Gheorghe Mocan, tatal actualului candidat la preluarea sefiei AJFP Timis.

Nu este de ignorat nici faptul ca actuala sotie a potentialului sef al Finantelor Timis, Iulisca Mocan, avocat in Baroul Mehedinti, a facut stagiatura in biroul Luminitei Tundrea, consilier local PSD si o apropiata a centrului comercial Bega si a fratilor Emil si Marius Cristescu. Dar, asupra acestor amanunte de culise vom mai reveni, chiar spre inconfortul avocatului Carin Antonescu…

Sa mai spunem ca, desi a scapat din acest dosar, Cristian Careba, care si-a cultivat o serie de relatii private la nivelul Curtii de Apel Timisoara, a fost trimis in judecata intr-o alta cauza.

Procurorii DNA Timisoara au stabilit ca, in perioada 2007 – 2014, inculpatul Careba Calin – Cristian, functionar public, a detinut succesiv functii de control si conducere printre altele si in cadrul Directiei de Sanatate Publica Timis, Casei de Asigurari de Sanatate Timis, Casei Nationale de Sanatate si Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea (Vest) Timis.

In aceasta perioada, in scopul obtinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, a infiintat doua societati comerciale pe numele altor persoane, prin intermediul carora a efectuat un numar de 4.101 de operatiuni financiare ca acte de comert, in valoare totala de 9.991.946 de lei, incompatibile cu calitatea sa de functionar public si cu functiile publice detinute in acea perioada. (V.E.)

2 thoughts on “SOC. Sotia liberalului Flavius Nicoara, sef de birou in cadrul Primariei Timisoara, condamnata la 4 ani de inchisoare cu executare

  1. Singurul impediment pentru ocuparea functiei de conducere ar fi inchisoarea cu executare, care face fizic imposibila exercitarea functiei, sau pedeapsa accesorie / complementara pronuntata de instanta de a ocupa o functie publica. Daca nu-i pui botnita imediat “musca” o functie, nu conteaza ca a fost condamnat cu suspendare / amanarea executarii pedepsei.
    ” (…) nu a fost intrebat de sanatate in acest dosar nici Cristian Busoi, actual europarlamentar si lobbyst pentru functii publice in Timis (…)”. Foame mare, cand vine olteanu cu foamea in glanda sare pe functie ca babuinul, nu-i mai da drumul.
    Frumoasa meseria de vanator si se leaga bine cu celelalte calitati. De ce sa ne punem noi creierul la contributie cand putem sa parazitam prin alte parti?

  2. Corect! Ca sa nu mai spunem de Carin Antonescu un … cartof care a ajuns star peste noapte, cand acum 15-20 de ani era un mucea lipitoare pe la Dracula in complex la Militie, Iar Careba era mucea-fluce sofer si caraus de sacose …
    Altul Busoi – exact cum bine se spune un oltean cu foamea-n glanda – un cioflingar pansat, lingau la maxim in PNL, ajuns mare ciumete …
    Astia sunt oamenii pe care i-ati votat ACUM.
    Interesant e ca pe mandatul „PSD” la Casa de antiSanatate Timis TOTUL FUNCTIONEAZA PERFECT.

Leave a Reply