“La protest, cumpanasii mei!”. Impostorul Alexandru Cumpanasu instiga la revolta, dupa ce DNA a anuntat ca l-a pus sub acuzare

Fostul candidat la alegerile prezidentiale, Alexandru Cumpanasu, a fost pus sub acuzare de DNA Constanta pentru furnizare de date false intr-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA, iar in cazul in care va fi gasit vinovat risca pana la 7 ani de inchisoare.


De altfel, Alexandru Cumpanasu a confirmat, duminica, printr-un mesaj pe Facebook, ca a fost audiat la DNA Constanta, la doua zile dupa alegeri, si ca ultima corespondenta cu procurorii a avut loc in urma cu cateva zile.

Cumpanasu sustine, insa, ca nu a prezentat documente false in momentul angajarii la SNSPA si ca va depune o plangere penala pe numele lui Remus Pricopie, rectorul institutiei, pe care il va da si in judecata pentru ca i-a ”afectat imaginea”.

Procurorii il acuza pe Cumpanasu ar fi mintit ca are studii superioare atunci cand a aplicat pentru postul de expert in cadrul proiectului ”Consolidarea cadrului pentru cresterea calitatii serviciilor publice si sprijinirea dezvoltarii la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Directia pentru Descentralizarea Administratiei Publice, in parteneriat cu SNSPA.

Potrivit declaratiei de avere completate cu ocazia candidaturii la prezidentiale, Alexandru Cumpanasu a primit un salariu peste 5.500 lei pe luna de la SNSPA, in 2018, si alti 4.900 lei pe luna de la Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCIDI), desi nu are studii superioare.

Anul trecut, Cumpanasu a incasat si peste 580.000 de lei, iar sotia lui, peste 310.000 de lei, drepturi de autor din proiectele ONG-ului sau, Asociatia pentru Implementarea Democratiei.

Potrivit articolului 18 indice 1 din legea 78/2000 privind prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie, „folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi”.

Imediat dupa ce au aflat ca idolul lor are probleme cu DNA-ul, adeptii prezidentiabilului au creat pe Facebook un eveniment, in care se anunta ca, in perioada 17-23 decembrie, se va protesta in fata sediului central al Directiei Nationale Anticoruptie

La descrierea evenimentului, organizatorii au mai notat ca protestul este pentru ”sustinerea eroului national Alexandru Cumpanasu” si sunt trecute lozinci precum ”La protest cumpanasii mei!”, ”Stop abuzurilor DNA!” si ”Ori noi, ori ei!”. (G.I.)

Leave a Reply