DESCINDERE. Procurorii DIICOT Timisoara au destructurat o retea de proxeneti care exploata minore cu dizabilitati de la un centru de plasament

Procurorii DIICOT si ofiteri de politie judiciara au efectuat, marti dimineata, perchezitii domiciliare pe raza judetului Timis, la locuintele a sase persoane, acuzate ca obligau tinere de la un centru de plasament pentru copii cu dizabilitati din orasul Recas sa se prostitueze.


Potrivit unui comunicat al DIICOT, incepand cu anul 2017, cinci suspecti au demarat activitati de racolare a unor tinere cazate in Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilitati Recas, pe care, ulterior, le obligau prin amenintari si violenta sa intretina relatii sexuale cu diversi clienti de pe raza orasului.

Incepand cu anul 2017, M.S., la vremea respectiva beneficiara a Centrului, a racolat o persoana vatamata, pe care in repetate randuri a amenintat-o, batut-o si a obligat-o sa paraseasca Centrul, fiind asteptata de concubinul sau, V.R., dupa care cei doi au plasat-o la diferiti clienti, cu care au constrans-o sa intretina relatii sexuale. Dupa parasirea Centrului de Plasament, M.S. a continuat sa racoleze si alte fete aflate in Centru, exploatand in modalitatea aratata mai sus alte doua persoane vatamate, dintre care una minora”, spun procurorii.

Din declaratiile altei persoane vatamate rezulta ca, incepand cu luna octombrie 2018, numita M.S. a incercat sa o racoleze in vederea exploatarii sexuale, iar pentru a o determina sa faca acest lucru, in repetate randuri, a amenintat-o si lovit-o cu pumnii si picioarele. Amenintarile si actele de violenta au persistat, fiind facute si de catre sora sa, M.E., pana in cursul verii anului 2019, cand persoana vatamata a cedat si, astfel, a fost obligata sa mearga la domiciliul unor clienti, cu care a intretinut relatii sexuale.

Astfel, din probele administrate rezulta ca numita M.S., fosta beneficiara a Centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilitati Recas, este sora cu numita M.E., minora, care in prezent se afla in acest Centru, iar numitul V.R. este concubinul numitei M.S..

Conform DIICOT, aceste fapte s-au intamplat de mai multe ori, iar in unele situatii, la iesirea din Centru, persoana vatamata era asteptata de M.S. si V.R. care o conduceau cu autoturismul la domiciliul clientilor. La inceputul lunii septembrie 2019, intrucat persoana vatamata a refuzat sa mai fie exploatata, cei trei au exercitat asupra sa amenintari si acte de violenta fizica, fapte care au determinat-o sa fuga din Centru. (V.E.)

 

Leave a Reply