Mandate de arestare in dosarul coruptiei de la Directia Regionala de Drumuri Timisoara. VEZI ce a decis instanta de apel

Cei opt inculpati din dosarul coruptiei de la Directia Regionala de Drumuri Timisoara, printre care si doi lideri ai PSD Arad, au fost prezentati, din nou, judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu propunere de arestare preventiva.


Apelul DNA a fost sustinut de procurorul Marius Vartic, care a sustinut in fata judecatoarelor Simona Encean si Mirela Popescu ca prima decizie din dosarul arestarii trebuie schimbata, pentru ca inculpatii sunt in libertate si au tendinta de a influenta ancheta.

In acest sens, procurorul de sedinta a depus un proces verbal de constatare, vizand o posibila tentativa de influentare a martorilor, comisa imediat dupa eliberare de catre Lucaciu Mircea Andrei, sef al Departamentului de Venituri din cadrul DRDP Timisoara.

Dupa ce au amanat pronuntarea cu 24 de ore, instanta de apel a schimbat decizia judecatoarei Alexandra Iuliana Rus, care i-a pus in libertate pe toti cei opt inculpati, si a aplicat o masura preventiva.

Astfel, Ispravnic Cristian Ilie, Horgea Cristian, Lucaciu Mircea Andrei, Miutescu Elisabeta si Dima Cristian au fost plasati in arest la domiciliu, Baetan Vasile si Alin Pascu Patriciu Mirel – control judiciar, in timp ce Stoenescu Anca Patricia, fost inspector scolar general la Arad, a scapat de vreo masura preventiva.

Noua decizie a ICCJ i se datoreaza, oarecum, lui Andrei Mircea Lucaciu, care in prima sedinta de dupa eliberare le-ar fi cerut subordonatilor sai sa declare “lucruri corecte”, in cazul in care vor fi chemati la audieri. (V.E.)

Leave a Reply