Prima captura importanta de articole pirotehnice a jandarmilor din Gruparea Mobila Timisoara. Peste 4000 de artificii, petarde si rachete confiscate, inainte de a ajunge in pietele din oras

Jandarmii Gruparea Mobila „Glad Voievod” Timisoara au inceput vanatoarea comerciantilor de articole pirotehnice, actionand zi de zi pentru combaterea comertului ilicit cu artificii, petarde sau rachete multicolore.


Astfel, cu ocazia unor actiuni desfasurate in colaborare cu inspectorii Directiei Regionale Vamale Timisoara, au fost depistate peste 4000 articole pirotehnice care urmau sa fie comercializate in pietele din municipiul de pe Bega.

Prima captura importanta a fost realizata,  miercuri, 18 decembrie a.c., in zona Iosefin, unde a fost depistat un barbat de 34 de ani, cu domiciliul in municipiul Timisoara, care avea asupra sa 1960 articole pirotehnice.

Alti doi barbati, cu varsta de 33 respectiv 34 de ani, domiciliati in judetul Timis, au fost depistati joi, 19 decembrie a.c., in aceeasi zona. Asupra acestora au fost gasite 2080 articole pirotehnice.

“In conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 actualizata, efectuarea fara drept de operatiuni cu articole pirotehnice constituie infractiune, fapt pentru care jandarmii au intocmit actele de sesizare necesare organelor de urmarire penala”, ne-a transmis lt. col. Emilia Finata, purtatorul de cuvant al Gruparea Mobila de Jandarmi „Glad Voievod” Timisoara.

Intreaga cantitate de articole pirotehnice oferite spre comercializare ilicita, a fost ridicata in vederea confiscarii. (G.I.)

 

One thought on “Prima captura importanta de articole pirotehnice a jandarmilor din Gruparea Mobila Timisoara. Peste 4000 de artificii, petarde si rachete confiscate, inainte de a ajunge in pietele din oras

Leave a Reply