Ofiterul de politie implicat in dosarul hotilor de buzunare, incarcerat in Penitenciarul Timisoara. Condamnarea sa la 2 ani si patru luni de inchisoare este cu executare

George Gavrea, inspector principal la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Timis, s-a prezentat la Penitenciarul Timisoara pentru a-si executa pedeapsa primita in dosarul hotilor de buzunare din Timisoara.


Acesta va sta dupa gratii doar cateva luni, in conditiile in care a primit 2 ani si patru luni de inchisoare, din care se scad trei luni de arest preventiv si arest la domiciliu, iar cand indeplineste fractia de 2/3 din pedepasa poate cere liberarea conditionata.

Am revenit asupra acestui subiect, intrucat, din cauza unei “traduceri” inexacte a deciziei Curtii de Apel Timisoara – a completului care a solutionat apelul, din care a facut parte si judecatorul Mircea Cretu -, initial, s-a inteles ca pedeapsa aplicata politistului ar fi fost suspendata.

Acelasi verdict a fost comunicat si de aparatorul inculpatului, care imediat dupa sedinta de judecata a inteles ca ar fi vorba despre o pedeapsa cu suspendare, desi, dupa cum spun specialistii in Drept, in cazul unui flagrant nu prea exista pedeapsa cu suspendare, pentru ca este vorba despre “infractor pe tava”.

“Lucram cu materialul clientului, nu sunt Dumnezeu. Oricum, fata de sentinta de la Arad, unde a luat 9 ani de inchisoare, diminuarea pedepsei in apel pana la 2 ani si patru luni, constituie o performanta. Mai are de stat cateva luni la penitenciar si scapa”, ne-a transmis avocatul Florin Kovacs.

De altfel, nici dupa afisarea sentintei pe pagina Curtii de Apel Timisoara nu s-a specificat cu claritate, ca la ceilati inculpati, daca este vorba despre o pedeapsa suspendata sau executorie, poate si pentru protejarea imaginii de om liber a lui George Gavrea.

Vestea bomba a venit, miercuri seara, de la verisoara politistului, care ne-a dezvaluit ca George Gavrea se prezentase, deja, la Penitenciarul Timisoara. (G.I.)

Leave a Reply