Automobilul ARO confiscat de la milionarul Ovidiu Tender, care i-a apartinut dictatorului Nicolae Ceausescu, a fost vanduta de ANAF cu aproape 40.000 de euro

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a reusit sa vanda la licitatie publica automobilul ARO, fabricat in 1977, confiscat de la omul de afaceri timisorean Ovidiu Tender, care i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu.


Pretul de pornire al licitatiei a fost de 137.500 lei, insa, in final, dupa ce s-a supralicitat nu mai putin de 16 pasi, masina prezidentiala a fost adjudecata la pretul de 189.180 de lei.

In cursa pentru achizitionarea automobilului ARO in care s-a plimbat Ceausescu s-au inscris nu mai putin de 5 ofertanti, insa nu se stie daca vreunul a reprezentat interesele patrimoniale ale milionarului timisorean Ovidiu Tender, in tentativa de a-si recupera piesa de colectie.

La prima licitatie, care s-a desfasurat in luna ianuarie, nu s-a prezentat niciun ofertant. Masina are doar 72.400 de kilometri si este un model special, produs la fosta uzina de la Campulung. Acest model de ARO a fost fabricat în 4 exemplare. Primele doua modele, denumite 304, au fost produse in 1977-1978 si aveau grila cromata si faruri simple, ovale.

Fiscul trebuie sa recupereze de la Ovidiu Tender si Marian Iancu un prejudiciu de aproape 30 de milioane de euro, potrivit deciziei instantei de judecata. In dosarul Rafo-Carom, Ovidiu Tender a fost condamnat la 12 ani si sapte luni de inchisoare, insa, in urma cu o luna, Tender a fost liberat coditionat din penitenciar, dupa ce a ispasit 4 ani si jumatate de inchisoare. (V.E.)

 

Leave a Reply