EXCLUSIV. Scandal cu vorbe grele in Consiliul Profesoral al Liceului Pedagogic din Timisoara. Fiul judecatoarei Diana Lasconi, nota 4 la purtare

Consiliul Profesoral al Colegiului National Pedagogic “Carmen Sylva” din Timisoara s-a reunit, ieri, pentru a analiza abaterile scolare ale elevului Pop Andrei Bogdan, din clasa XI-a D, si a stabili eventualele masuri disciplinare.


Peste 80 de profesori au votat ca fiul judecatoarei Diana Lasconi, de la Curtea de Apel Timisoara, sa fie notat cu 4 la purtare pentru incidentele provocate in semestrului I, in ciuda protestelor dirigintei Petronela Barbulescu, care s-a vaietat ca impotriva clasei sale “s-a dezlantuit jihadul”.

Aceasta afirmatie a socat tot corpul profesoral, unii profesori atragand atentia asupra limbajului folosit, ca nu pot fi comparati cu talibanii, in conditiile in care atitudinea aroganta si sfidatoare a fiului judecatoarei de la Curtea de Apel Timisoara este cunoscuta in tot liceul.

Tocmai din aceasta cauza, nu mai putin de sapte dascali au anuntat ca refuza sa mai tina ore la clasa XI-a D, “sa mearga cine vrea”, pana la rezolvarea acestei situatii generate de Pop Bogdan, impreuna cu colegul sau, Cosoveanu.

“Problemele generate de cei doi, in timpul orelor, disturba grav procesul de invatamant. Intra, ies, arunca pungi de apa, stau pe telefon, isi deranjeaza colegii. Nu se mai poate asa! I-am zis ca o sa-l filmez, sa fac public comportamentul sau, si asta l-a mai temperat. Dar, cred ca, pana la urma, voi recurge la filmare fara sa-l mai anunt, pentru a vedea si parintii sai de ce este in stare”, a spus una dintre profesoarele afectate de obrazniciile elevului problema.

Ceilalti profesori care au anuntat ca nu mai intra la clasa, printre care si titulara de la limba latina, au lansat oferta de a fi inlocuiti de oricare alt coleg care poate sa tina ore in haosul de la a XI-a D. De asemenea, preotul profesor Petru Remus Suru a luat cuvantul si i-a transmis dirigintei clasei ca, dupa trei ani de probleme, ar cam fi cazul sa-si asume esecul in educarea elevilor in discutie.

In momentul in care unul dintre participantii la discutii a evidentiat faptul ca judecatoarea Diana Lasconi a amenintat ca va da in judecata pe oricine va considera ca i-a adus prejudicii fiului sau, in acest scandal mediatizat la nivel national, a existat o replica acida de genul “nu am scapat de Securitate, ca sa dam peste tirania judecatorilor!”.

In urma acestor discutii – la care directoarea adjuncta a fost aproape absenta, intrucat ii tot numara pe membrii consiliului, in speranta ca nu va fi  cvorum pentru luarea unei decizii finale in acest caz -, peste 80 de profesori au votat nota 4 la purtare pentru elevul Pop Andrei Bogdan. Nimeni nu a votat impotriva, nici macar diriginta clasei, care s-a abtinut, la fel ca si lidera de sindicat si directoarea adjuncta.

Potrivit unui membru al Consiliului Profesoral, nota 4 la purtare poate insemna repetentie, daca se repeta si in semestrul II, dar poate fi si schimbata, daca in decurs de 8 saptamani elevul manifesta o vizibila schimbare in bine a atitudinii scolare.

Deocamdata, mama elevului sanctionat disciplinar nu a dorit sa comenteze aceasta veste deloc minunata, din perioada premergatoare Craciunului.

Reamintim ca, in 19.10.2019, judecatoarea Diana Lasconi i-a trimis o notificare directoarei Colegiului National Podagogic “Carmen Sylva” din Timisoara, Valentina Udrescu, in care a somat-o sa inceteze orice interactiune cu fiul ei, intrucat ar exista suspiciuni ca nu este obiectiva in relatia cu minorul… (G.I.)

5 thoughts on “EXCLUSIV. Scandal cu vorbe grele in Consiliul Profesoral al Liceului Pedagogic din Timisoara. Fiul judecatoarei Diana Lasconi, nota 4 la purtare

  1. Daca era copilul unui om obisnuit, era dat afara de mult timp, fiind vorba de copilul doamnei judecatoare, vor fi dati afara profesorii. Pana cand gunoaiele vor fi ascunse sub pres? Un om normal si-ar pune la punct copilul. Un judecator, care nu este din aceeasi galaxie cu prostii, e in stare sa dea in judecata 80 de profesori.
    Va dati seama ce gunoi de copil e daca s-au saturat de figurile lui 80 de profesori?
    Doamna judecatore, esit o ……..
    Fara pic de respect…

  2. Ba Lupu te bagi ca musca in kkt fara sa cunosti situatia…
    tu ai idee cati ,,profesori,, olteni emigrati cu figuri si fara treaba cu aceasta vocatie sunt in Timisoara?! Ai idee ce abuzuri fac, cum isi predau orele pe jumatate si fara sa se implice sau explice, etc. Ai idee cati dintre copii nostrii sufera in tacere si au parinti frustrati. Clar in acest caz politic si judecatoarea are o vina, aceea de a nu accepta sa fie calcata in picioare pentru ca are instrumentele necesare. Mai taci in pla mea de pupa buci… fostul director era cea mai mare pramatie din timisoara si se pare ca a strans o gramada de vipere in liceul ala. Nu au treaba aia 80 de profesori toti cu el, asa e legislatia, sa voteze toti si ei sunt oi, voteaza in grup…

  3. Pe vremea mea, cand se facea scoala, inainte de 1989, asemenea atitudini erau de domeniul science fiction! Toti profesorii erau ca Isoscel din Liceenii. Unde s-a mai vazut ca doi golani sa perturbe ora, sa nu-si lase alti 25 de colegi sa invete? In opinia mea, nu elevul este vinovat, ci parintii. I-au bagat in cap ca provine dintr-o oarecare elita sociala, ca judecatorii sunt dumnezeii zilelor noastre, ca va ajunge in viata orice-si va dori, pentru ca mama si tata este judecator. O atitudine nociva pentru copil, care se vede deasupra “fraierilor” de la liceu. Cred ca cea care trebuie sanctionata in acest caz complez este judecatoarea Lasconi, pentru ca s-a lasat furata de puterea pe care o reprezinta si a navalit intr-o scoala, pentru a-i pune la punct pe profesori

  4. Ma gandesc cu groaza la cazurile pe care le-a judecat respectiva “mama” …. Cati infractori or fi liberi sau cati oameni nevinovati platesc cu zile datorita gandirii ei nesanatoase….?!? Iar in ce priveste odrasla, este oglinda fidela a parintilor….

Leave a Reply