Un fost magistrat de la Curtea de Apel Timisoara intervine in scandalul de la Liceul Pedagogic. “Regret nespus ca statutul de judecator are legatura cu aceste incidente!”

Judecatoarea Marinela Giurginca, care s-a pensionat, nu cu mult timp in urma, de la Curtea de Apel Timisoara, intervine in scandalul declansat la Liceul Pedagogic de fiul unei foste colege.


In opinia sa, statutul social al parintilor nu ar trebui sa aiba vreo legatura sau sa influenteze modul in care elevul este chemat sa se conformeze exigentelor scolare.

Publicam integral comentariul Marinelei Giurginca, postat pe Facebook, la articolul despre revolta profesorilor de la Pedagogic, care refuza sa mai intre la clasa in care invata fiul judecatoarei Diana Lasconi, de la Curtea de Apel Timisoara.

“Regret nespus faptul ca atitudinea si conduita, inteleg, problematica, a unui elev de liceu aduce in prim plan si creeaza o analogie absolut nepotrivita si nefericita cu statutul de magistrat, judecator! Am avut si voi avea intotdeauna un respect major fata de orice dascal si in acelasi spirit am incercat sa il educ si pe fiul meu.

Intr-o institutie scolara, toti sunt elevi, adusi de noi,  parintii, pentru a invata si pentru a fi pregatiti in viata. Pentru asta, insa, este foarte important ca ei, copiii, sa vina cu “cei sapte ani de-acasa”, ca si baza si fundament al educatiei scolare.

Statutul social al parintilor ori situatia materiala nu pot avea vreo legatura sau influenta asupra modului in care elevul este chemat a se conforma exigentelor scolare! Sau, poate DA, in sensul de a avea o educatie “aleasa”, apta a fi un exemplu frumos si pentru altii.

Regret nespus faptul ca statutul de judecator are legatura cu aceste incidente, creand in mintea si sufletul corpului profesoral un sentiment urat la adresa acestei categorii profesionale! Si fiul meu, ca si copiii altor colegi de breasla, au absolvit cursurile Liceului Pedagogic, la usa caruia m-am oprit cu toata increderea si speranta unui PARINTE!

Am tot respectul si pretuirea mea, ca om, pentru tot ceea ce inseamna aceasta institutie de invatamant, care si-a pus amprenta, prin dascalii ei, atat de frumos asupra formarii lui. Si pentru asta, am sa le multumesc intotdeauna!”. (G.I.)

Leave a Reply