Culisele demisiei din functie a presedintelui PLUS Timis. “Traseistul Vasile Marian a avut rolul de a destructura forta ce l-ar putea evacua pe Nicolae Robu din functia de primar”

Despre demisia din functie a presedintelui PLUS Timis, Catalin Sipos (foto 2), care si-a anuntat colegii ca activitatea politica ii sufoca munca de la birou, se vorbeste mult in aceste zile, mai mult chiar decat despre demisia liderului PSD, Calin Dobra.


“Decizia vine in urma unor probleme personale care nu imi mai permiteau sa fiu eficient in birou si sa aduc un plus in PLUS. Le multumesc colegilor din birou si voua pentru tot ceea ce am realizar impreuna pana acum. Va doresc Sarbatori Fericite si multa intelepciune in perioada ce urmeaza”, a fost motivatia demisiei, insa substratul plecarii lui Catalin Sipos din fruntea PLUS Timis pare cu totul altul.

Unul dintre membrii partidului ne-a dezvaluit ca aceasta demisie este legata de primirea in organizatie a PNL-istului Vasile Marian (foto 1, alaturi de primarul Nicolae Robu), care, la nici o luna dupa ce si-a primit carnetul de partid, a intrat in competitia interna pentru functia de primar.

De altfel, Vasile a si publicat pe retelele de socializare strategia sa privind dezvoltarea Timisoarei. Totusi, traseistul Vasile nu i-a pacalit pe cei de la PLUS, care-l vad ca pe un agent electoral care a avut rolul de a destructura forta care ameninta al treilea mandat de primar al lui Nicolae Robu.

“Totul a plecat de la Vasile Marian. Traseistul Vasile Marian a mai avut o tentativa de a parasi PNL pentru USR. Colegii din USR nu l-au primit, desi promisese o jumatate de filiala.

Din pacate, noi, cei din PLUS, suntem mai creduli. Conducerea PLUS Timis l-a acceptat pe Vasile fara a respecta indicatiile PLUS Bucuresti. Mai precis, nu si-au consultat membrii. Acum, Vasile are intrarea in partid contestata, dar el candideaza intern pentru functia de primar.

La nivel de PLUS Timis s-a lansat o consultare a membrilor privind oportunitatea acestei candidaturi. Consultarea se va finaliza in aceasta noapte, la 23.59.59.

Anterior acestei consultari, Catalin Sipos i-a telefonat de 3-4 ori lui Vasile, solicitandu-i sa-si retraga candidatura. A fost refuzat de fiecare data. Se pare ca acesta este motivul demisiei; prin demisia lui Sipos se dizolva biroul si se va numi un interimar.

De aici jocurile pot fi de la – la + infinit. Vasile a intampinat o contestare vehementa la nivel de membrii si s-a ajuns chiar la demisii. USR anunta ca va rupe alianta cu PLUS la nivel de Timis daca Vasile va aparea ca si candidat PLUS. Parerea noastra este ca Vasile a fost “impins” cu rolul simplu de a destructura forta ce l-ar putea evacua pe Robu din functia de primar”, ne-a lamurit unul dintre membrii, inca activi, ai PLUS Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply