Generalul Gheorghe Cosneanu, fostul sef al Parchetului Militar Timisoara, a decis sa-si puna roba in cui! Decretul de pensionare, semnat de presedintele Klaus Iohannis

Abia avansat la gradul de general-locotenent cu trei stele, cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, Gheorghe Cosneanu, seful Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a decis, subit, sa se pensioneze.


Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii ne-a transmis ca a hotarat “inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului general locotenent magistrat Cosneanu Gheorghe, procuror militar sef la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, incepand cu data de 03.01.2020”.

Reamintim ca, la inceputul lunii ianuarie 2019, Inspectia Judiciara a solicitat CSM sanctionarea lui Gheorghe Cosneanu, precum si a procurorului Bogdan Parlog, cel care a fost in Piata Victoriei pe 10 august 2018 si s-a sesizat in legatura cu interventia jandarmilor.

Inspectia Judiciara sustinea ca Gheorghe Cosneanu i-a desemnat pe procurorii Ionel Corbu si Marian Vaetisi, delegati de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti la Sectia Parchetelor Militare, sa instrumenteze respectivul dosar, cu incalcarea Ordinului nr. 387/2015 al procurorului general.

In aprilie, sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a respins actiunea formulata de Inspectia Judiciara. (V.E.)

 

 

Leave a Reply