Excelenta in cercetare la Universitatea Politehnica din Timisoara, monopolizata de patru “smart woman”! VEZI cine sunt premiantele din acest an

Traditionala serbare de Craciun a angajatilor Universitatii Politehnica Timisoara include, de mai multi ani, si decernarea premiilor „Excelenta in Cercetare”.


Acestea au fost instituite pentru a rasplati eforturile depuse de masteranzi, doctoranzi si tineri cercetatori, care au cele mai multe lucrari stiintifice publicate in reviste recunoscute la nivel international.

Pe langa diploma si placheta, premiile includ si un grant de cercetare in valoare de 1.000 de euro, acordat din veniturile proprii ale universitatii.

“Anul acesta, premiile „Excelenta in Cercetare” au revenit, in totalitate, genului feminin. Daca in trecut Universitatea Politehnica Timisoara era solicitata aproape exclusiv de barbati, treptat, ponderea femeilor a tot crescut si, dupa cum se constata, nu doar cantitativ, ci si calitativ”, ne-a transmis Lucian Ronkov, purtatorul de cuvant al UPT.

Cele patru premii „Excelenta in Cercetare” pentru rezultate remarcabile obtinute in anul universitar 2018-2019 au revenit urmatoarelor tinere:

  • Monica Luminita Balan, masteranda a Facultatii de Management in Productie si Transporturi, anul II, care a publicat 8 articole stiintifice, dintre care 2 din circuitul ISI;

  • ing.drd. Elena Lorena Hedrea, doctorand al Facultatii de Automatica si Calculatoare sub conducerea academicianului Radu Emil Precup, in domeniul „Modelarea si conducerea automata a proceselor” si care, in perioada 2017-2019, a publicat 12 lucrari stiintifice, dintre care 3 in reviste indexate ISI;

  • lect.dr.ing. Anamaria Todea, de la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului, Departamentul CAICON, a carei arie de expertiza este „Biotehnologie si biocataliza”, care a publicat 7 lucrari stiintifice in reviste indexate ISI, la 3 dintre acestea fiind prim autor;

  • lect.dr.ing. Lavinia Afrodita Lupa, de la Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului, Departamentul CAICAM, a carei arie de expertiza este „Tehnologii de tratare a apelor prin procese de adsorbtie”, care are 16 lucrari publicate in reviste indexate ISI, la 3 dintre acestea fiind prim autor.

Leave a Reply