Mesajul de Craciun al judecatorului Cristi Danilet a incins spiritele pe retelele de socializare. Colind de tip avertisment si urarea “La multi ani in libertate!”

Dupa ce s-a fotografia cu uratorii care umblau cu capra pe holurile Palatului de Justitie din Cluj-Napoca, judecatorul Cristi Danilet a decis sa atenteze din nou la obligatia de rezerva si sa transmita un mesaj inedit cu ocazia Nasterii Domnului.


Magistratul si-a adunat familia si a inregistrat un clip video, in timp ce canta un vers dintr-un colind, pe care, insa, l-a completat cu un indemn specific profesiei sale juridice.

Astfel, versurile traditionale cantate de familia Danilet au fost modificate si au luat forma „Laudati si cantati, legea respectati!”.

In tot acest timp, Danilet tine in mana cartea „Elevul si Legea”, pe care el a scris-o si a recomandat-o ca fiind un ghid de educatie juridica pentru tineri, aparuta pe piata in acest an, la 30 de ani de la adoptarea Conventiei ONU privind drepturile copilului.

De partea cealalta, un alt barbat, care pare a fi fratele sau, tine in mana un Cod Penal. „Familia Danilet va ureaza La multi ani in libertate”, a fost finalul urarii familiei Danileț, iar filmuletul a devenit viral si a starnit numeroase reactii pe Facebook.

Reamintim ca, recent, Cristi Danilet a fost „iertat” de CSM, care a respins actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara impotriva sa, el fiind acuzat de „manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei”. (V.E.)

Leave a Reply