SENTINTA. Ce pedepse au primit agresorii jandarmeritei de la protestul diasporei, din 10 august 2018, din Piata Victoriei

Cei sapte barbati acuzati ca au lovit-o pe femeia jandarm, la protestul din 10 august 2018, au fost condamnati inchisoare cu suspendare, pedepsele modice dispuse de Judecatoria Sectorului 1 fiind cuprinse intre 1 an de inchisoare si 2 ani si opt luni de inchisoare, toate cu suspendare, decizia nefiind definitiva.


Stefania Radu trebuie sa primeasca 10.000 euro daune de la trei dintre agresori, desi solicitase despagubiri de 100.000 euro. Celalalt jandarm lovit la proteste nu va primi niciun ban, la fel ca si Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti, care se constituisera parti civile.

Cei sapte agresori ai femeii jandarm de la protestul din 10 august 2018, din Piata Victoriei, au fost condamnati de magistratii Judecatoriei Sectorului 1 la inchisoare cu suspendare pentru ultraj.

Pedepsele dispuse de instanta sunt cuprinse intre 1 an si 2 ani si opt luni de inchisoare cu suspendare. Sentinta poate fi atacata la instanta superioara. Doi dintre acestia au fost condamnati si pentru uz de arma fara drept, cei care au furat arma Stefaniei Nistor, arata digi24.ro.

In plus, barbatii nu mai au voie sa participe pentru 5 ani la proteste, la adunari publice sociale, culturale sau sportive. Instanta a mai dispus ca inculpatii sa presteze munca in folosul comunitatii in cadrul Administratiei Domeniului Public si Dezvoltare Urbana Sector 6, in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, la Administratia Cimitirelor sau Crematoriilor Umane sau in cadrul Fundatiei pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare sau la Arhiepiscopia Bucurestilor. (V.E.)

Leave a Reply