HAOS pe soselele din Bucovina! Caderile abundente de zapada au provocat accidente rutiere, soferi blocati in trafic si amenzi pentru drumari

Ninsorile abundende din ultimele 48 de ore i-au luat prin surprindere pe drumarii din judetul Suceava, care nu reusesc sa asigure conditii minime de trafic pe mai multe drumuri din judet, inclusiv pe drumurile nationale.


Ninge in tot judetul, iar stratul de zapada ajunge, pe unele portiuni de drum, si la jumatate de metru.

Tocmai din acest motiv, pentru ca nu s-au deszapezit caile de comunicatie, mai multe autovehicule derapand in santul soselei, Serviciul Politiei Rutiere din cadrul IPJ Suceava a aplicat, deja, o amenda in valoare de 4.250 lei administratorului DN 29, pentru problemele de trafic in zona Salcea – Dumbraveni.

Primul accident a fost consemnat, sambata dimineata, la Vicovu de Sus, unde un autoturism a derapat de pe sosea si cazut sub un pod, pe strada Nicolae Balcescu.

Soferul autoturismului, un barbat de 44 de ani, din Putna, a fost ranit in urma accidentului. Carosabilul era acoperit cu zapada la ora producerii evenimentului rutier, iar soferul nu a reusit sa controleze masina.

Acesta a acuzat dureri lombare si a fost transportat de urgenta la spital, fiind diagnosticat cu „traumatism coloana toracica si lombara prin accident rutier”. Testul alcoolemiei a fost negativ. In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru vatamare corporala din culpa.

Sambata seara, un autocamion a derapat in afara partii carosabile si pe DN 17, zona Pasul Tihuta, la limita judetului Suceava cu Bistrita-Nasaud.

Tot sambata seara, pe DN 2H, Milisauti – Radauti, in zona localitatii Galanesti, un TIR a derapat si a blocat soseaua. Situatia a revenit, la normal, dupa redresarea autocamionului, cu ajutorul unei macarale de mare tonaj, si sosirea unui utilaj de deszapezire care a actionat pentru fluidizarea traficului pe ambele benzi.

Soferii blocati in trafic au asteaptat in frig, peste doua ore, interventia drumarilor si deblocarea drumului.

Duminica dimineata, un autobuz cu pasageri a ajuns in sant, la Corocaiesti. Vehiculul a derapat pe fondul ninsorii abundente si a zapezii de pe carosabil si a intrat intr-un cap de pod, iar apoi s-a rasturnat in sant. Patru dintre cele opt persoane care se aflau in autobuz au fost ranite, fiind transportate la spital, iar autobuzul a fost grav avariat.

Un alt accident rutier s-a inregistrat, duminica dupa amiza, pe DN 2E, km 29, in zona localitatii Capu Codrului. Un autocamion a patruns pe contrasens si a avariat doua autoturisme, in conditii de ninsori si carosabil cu zapada framantata in strat de pana la un centimetru.

Se circula greu si se actioneaza cu freze pe DN 2 – drumul ce leaga Balcauti de Siret, dar si pe DN 2H , in zona Milisauti. Drumarii patruleaza intens pe DJ 291 Musenita – Fratauti pentru ca localnicii din Musenita sa nu ramana izolati din cauza nametilor. DJ 209C Suceava – Berchisesti a fost blocat in zona Dragoiesti – Mazanaiesti. Pe drumul respectiv 20 de masini au ramas in nameti dupa ce soferii nu au mai putut inainta.

Situatia circulatiei pe drumurile nationale din judetul Suceava se desfasoara in conditii de iarna, fiind semnalate probleme pe sectoare de drum expuse, unde viscolul puternic face dificila interventia utilajelor de deszapezire. (V.E.)

UPDATE! Duminica a fost inregistrat si primul deces din cauza frigului, din aceasta iarna, in judetul Suceava. O persoana fara adăpost a fost gasita, fara suflare, in zona Pietei Agroalimentare din cartierul sucevean Burdujeni. Este vorba despre un barbat de 51 de ani, originar din judetul Cluj, care traia din mila publica pe strazile din zona Burdujeni. Acesta a fost gasit decedat, in zapada, intre doua corpuri de cladire. Nu exista suspiciuni de moarte violenta.

Leave a Reply