Sotul cantaretei Mirela Petrean, injurat pe retelele de socializare, dupa ce s-a laudat ca a ucis un animal rar, ocrotit de lege

Numele Mirelei Petrean, indragita cantareata de muzica populara din Banat, este vehiculat frecvent, in aceste zile, pe retele de socializare, insa nu in contextul vreunei cantari de exceptie din noaptea de Revelion, ci in calitatea sa, mai putin publica, de sotie a unui barbat pasionat de vanatoare si publicitate personala.


Radu Serghei, sotul lugojencei a carei celebritate a explodat dupa lansarea piesei “Cu ce m-am ales in viata”, a avut proasta inspiratie sa se laude pe Facebook cu un trofeu de vanatoare din categoria animalelor rare si protejate de lege.

Mai exact, Radu Serghei apare, dominator, deasupra unui superb exemplar din specia ras (Lynx lynx), animal supranumit si puma Carpatilor, dupa ce l-a doborat cu focuri de arma.

“Cel din imagine este sotul Mirelei Petrean, vedeta de muzica populara banateana. Rasul este un animal protejat prin lege, cum isi permite sa-l omoare cu sange rece?”, este mesajul aparut pe un grup de Facebook, care a iscat o adevarata avalansa de comentarii.

Printre cei care au postat comentarii critice la adresa sotului vedetei, s-au numarat si utilizatori care cunosc faptul ca si rasul se poate vana in sezonul de vanatoare, dupa obtinerea unei autorizatii speciale.

“Dezinformati mai sunteti. Ati auzit de sezon de vanatoare? Daca e in sezon si declara inainte ca vrea sa vaneze un ras sau un urs, atunci e 100% legal. Dar na, greu cu unii”, a fost reactia unuia dintre internauti.

Rasul este considerat un animal pe cale de disparitie si, tocmai de aceea, este protejat de lege si ocrotit in rezervatii si in arealele pe care le ocupa. Este cel mai des intalnit la altitudini cuprinse intre 800 si 1500 de metri.

Potrivit unor statistici cinegetice, efectivele de ras din Romania sunt de circa 2000 de exemplare, din care, in fiecare an, se propun pentru impuscare intre 120 si 150 de exemplare. In conditiile in care rasul este un animal rar, greu de intalnit, care fuge de oameni, anual se raporteaza vanarea a doar catorva exemplare. (Vlad Enciu)

One thought on “Sotul cantaretei Mirela Petrean, injurat pe retelele de socializare, dupa ce s-a laudat ca a ucis un animal rar, ocrotit de lege

Leave a Reply