Lista politistilor din Timis care vor primi salarii de excelenta in primul semestru din 2020, secretizata de sefii IPJ. Liderul de sindicat Valer Kovacs a solicitat publicarea acestui document exploziv

Spinoasa problema a listei salariilor de excelenta de la IPJ Timis a revenit in atentia sindicalistilor, in aceste zile, cand se sefii inspectoratului decid numele politistilor care vor fi recompensati in urmatoarele sase luni.


Dupa ce, in 2018, politistul care a facut publica lista premiantilor din primul semestru al anului – lista pe care se regaseau soferul comandantului si bucatarul popotei – a fost hartuit cu cercetari disciplinare pana s-a pensionat pe caz de boala, anul acesta, liderul Sindicatului DECUS Timis a solicitat ca lista cu cei mai buni politisti din judet sa fie publicata chiar de catre conducerea IPJ Timis.

O invitatie la transparenta, care ar inlatura suspiciunile de acordare a salariilor de merit pe prietenii si cumetrii, dupa cum apreciaza sindicalistul sef, Valer Kovacs. Acesta a postat un mesaj pe pagina de Facebook a sindicatului, in care explica de ce este necesar ca lista salariilor de excelenta sa fie publica si nu tin uta la secret.

“Astazi am solicitat, in scris, in numele Sindicatului DECUS, sa publice comanda Inspectorului de Politie Judetean Timis lista cu numele celor mai buni politisti din judet, care vor primi salariu de merit pentru urmatoarele 6 luni.

Aceste nume de politisti nu sunt secrete, nu sunt o rusine. Ei sunt elita politiei, cu care trebuie sa ne mandrim! Aceasta lista de nume ar trebui sa o stie fiecare cetatean al acestui judet, sa stie cine sunt cei mai buni politisti din judet. Noi suntem in slujba cetateanului, domnilor comandanti, nu invers!

Daca se fac promovari pe criterii de prietenie sau cumetrii, atunci lista trebuie bine ascunsa si tinuta la sertar, iar daca cineva indrazneste sa o faca publica, trebuie exclus din politie asa cum sa mai procedat la Timis. Lista prezinta un pericol pentru “clica de abonati” care vor dainui “vesnic”.

Tot respectul pentru cei care au merite deosebite. Pentru cei care nu merita, le transmit din partea tuturor, sa le fie rusine, daca cunosc acest termen! Asteptam cu nerabdare raspunsul din partea conducerii IPJ Timis”, se mentioneaza in textul semnat de presedintele executiv al Sindicatului DECUS Timis, Valer Kovacs.

Reamintim ca, anul trecut, agentul care a deconspirat lista salariilor de excelenta, Gabriel Jurchita, a fost mutat de la Serviciul Resurse Umane la un post de politie din judet, pentru ca, ulterior, politistul sa se pensioneze inainte de termen pe motive medicale. (G.I.)

Leave a Reply