Politistii locali continua sa ridice masinile abandonate pe raza municipiului Timisoara. In 2018 au fost eliberate 1395 de locuri de parcare

Politistii locali din cadrul Serviciului Circulatie au demarat, inca de la inceputul acestui an, verificarile cu privire la autovehiculele abandonate pe domeniul public, ca urmare a finalizarii procedurilor prevazute de Legea 421/2002.


Astfel, in primele zile ale noului an, au fost ridicate, deja, sase autovehicule de pe strazile orasului, in conditiile in care, in aceeasi perioada, au fost inaintate 11 dispozitii de declarare a abandonului.

Anul trecut, politistii locali au verificat 1518 sesizari de la cetateni si constatate din oficiu, privind situatia a 2348 autovehicule, dintre acestea 1462 sesizari cu 2217 autovehicule fiind solutionate, restul ramanand in lucru.

Dintre acestea, 1395 autovehicule au fost ridicate de proprietari ca urmare a demersurilor efectuate de politistii locali, dar si impreuna cu reprezentantii SDM, iar 822 nu se incadreaza in prevederile Legii 421/2002, care specifica faptul ca pentru a fi declarate abandonate autovehiculele trebuie sa nu fie mutate cel putin un an de zile din acelasi loc. 

Potrivit evidentelor de la Politia Locala, in urma acestor demersuri, in 2018 au fost eliberate nu mai putin de 1395 locuri de parcare.

Mai mult, pe linie de prevenire, Politia Locala Timisoara a propus si a fost aprobat un proiect pentru realizarea de pliante informative, cu sprijinul Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica din cadrul Consiliului Judetean Timis, care cuprind informatii referitoare la legislatia pe linia autovehiculelor abandonate, acestea fiind inmanate in cadrul diverselor campanii pe aceasta linie desfasurate de Politia Locala si transmise in plic cetatenilor care fac sesizari pentru a fi informati cu privire la legislatia din domeniu.

“Cetatenii pot sesiza in continuare astfel de aspecte la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori la adresa de email contact@politialoctm.ro, daca au cunostinta ca autovehiculele in cauza sunt abandonate in locatiile respective pe peste un an de zile, asa cum prevede legea”, ne-a comunicat Daniela Seracin, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply