Alegeri academice! Un profesor si un conferentiar de la Universitatea Politehnica Timisoara isi disputa functia de rector

In aceasta perioada este in plina desfasurare procesul de constituire a structurilor de conducere la nivelul Universitatii Politehnica Timisoara, pentru legislatura 2020-2024, in conformitate cu Calendarului alegerilor academice adoptat de prestigioasa institutie de invatamant superior.


Dupa incheierea perioadei de depunere a candidaturilor, doua dintre cadrele didactice ale Universitatii Politehnica Timisoara isi disputa functia de rector: conf. univ. dr. ing. Florin Dragan, in prezent prorector responsabil cu procesul de invatamant, problematica studenteasca si asigurarea calitatii, si prof. univ. dr. ing. Ilare Bordeasu, directorul Departmentului de Masini Mecanice, Utilaje si Transporturi din UPT.

In perioada 14-20 ianuarie 2020 vor fi organizate intalniri ale candidatilor la functia de rector cu electoratul, in 21 ianuarie 2020 va avea loc primul tur al alegerilor pentru functia de rector, iar in 28 ianuarie 2020 a fost prevazut un eventual tur II de scrutin pentru cazul in care alegerile nu se finalizeaza in turul I.

Daca alegerile se finalizeaza cu succes in turul I, in 23 ianuarie 2020 Senatul UPT valideaza rezultatul alegerilor pentru functia de rector.

Tot in aceasta perioada, intre 14-18 ianuarie 2020, se depun candidaturile pentru functia de presedinte al Senatului UPT, iar in 20 ianuarie 2020 este ales presedintele Senatului de catre membrii acestuia.

In perioada 4-10 februarie 2020 se va transmite la Ministerul Educatiei Nationale dosarul referitor la alegerea Rectorului UPT, in vederea validarii de catre MEN.

Dupa confirmare si numirea, prin Ordin al Ministrului Educatiei Nationale a rectorului UPT, acesta numeste prorectorii, cu consultarea Senatului, iar ulterior declanseaza concursurile publice pentru desemnarea decanilor facultatilor.

“Mai multe detalii despre alegerile pentru structurile si functiile de conducere din Universitatea Politehnica Timisoara, dar si planurile manageriale cu care se prezinta cei doi candidati la functia de rector pot fi gasite la adresa http://www.upt.ro/Informatii_alegeri-si-concursuri_578_ro.html, ne-a transmis Lucian Ronkov, de la Departamentul Comunicare si Imagine al Universitatii Politehnica Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply