Ancheta interna la IPJ Timis! Ministrul Marcel Vela si-a trimis Corpul de control sa verifice modul in care s-au acordat salariile de excelenta

Scandalul salariilor de excelenta de la IPJ Timis a ajuns si la urechile ministrului de Interne, Marcel Vela, care a decis sa-si trimita Corpul de control in teritoriu pentru a verifica criteriile in baza carora au fost recompensati cei 30 de ofiteri si subofiteri, care vor incasa prime de merit in urmatoarele sase luni.


Astfel, marti dimineata, la sediul IPJ Timis si-au facut aparitia doi ofiteri inspectori din Corpul de control al ministrului, care au inceput audierile politistilor care apar pe lista salariilor de excelenta, dar si a sefilor care i-au propus spre recompensare.

“Ministrul s-a autosesizat, cred, in urma solicitarii mele adresate inspectorului sef Alin Petecel, din partea Sindicatului DECUS, in care i-am cerut ca lista cu salariile de excelenta sa fie facuta publica, pentru ca nu este un document clasificat. Nu ne-a raspuns, insa, pana la urma, lista cu numele colegilor care vor lua salarii de merit a iesit la iveala.

Domnul ministru, care este o mandrie pentru noi, politistii onesti, a facut o miscare buna, pentru ca da dovada de impartialitate si vrea echitate. Cu banii statului nu se joaca nimeni! Sa se dea salarii de excelenta celor ce merita, nu dupa alte criterii”, ne-a declarat Valer Kovacs, liderul Sindicatului politistilor DECUS Timis.

Inspectorii din Corpul de control au audiat, astazi, mai multi politisti care apar pe lista, acestia fiind chestionati asupra realizarilor profesionale care, in viziunea lor, i-a facut eligibili pentru a primi salarii de merit. Se pare ca mai multi ofiteri cu functii de conducere din IPJ Timis au transpirat, astazi, in incercarea de a explica inspectorilor de la minister criterii intocmirii listei cu salariile de excelenta, pentru ca este posibil ca majorarile salariale nemeritate sa le sustina din propriile buzunare… (G.I.)

9 thoughts on “Ancheta interna la IPJ Timis! Ministrul Marcel Vela si-a trimis Corpul de control sa verifice modul in care s-au acordat salariile de excelenta

  1. “Nu au fost constatate nereguli?” va scrie într-un raport întocmit de corpul de control al ministrului Vela in urma verificărilor ce se vor efectua la IPJ Timiș ?

  2. Nea Velea, in loc sa pierzi timpul cu bazaconiile alea privind reorganizarea politiei mai bine ai schimba metodologiile actuale de organizare a concursurilor pentru ocuparea functiilor de conducere, de acordare a salariilor de merit, cele privind acordarea unor compensatii banesti ca urmare a incapacitatii de munca (diminuarii capacitatii de munca sau decesului) datorata incidentelor din timpul seriviciului, sunt atatea lucruri ce trebuie corectate. E ca pe santier, nu ai electrozi buni, nu tine nici sudura…

  3. Daca anul trecut cand a premiat bucatarul,soferul personal,nasul ,etc nu a patit nimic acum o sa-l felicite! Tardiv controlul!

  4. O sa il arda pe Alin ca anul asta nu a mai premiat bucatarul ,nasul si soferul personal ! Cum sa lasi asa profesionisti fara salarii de excelenta!Rusine!

  5. N are treaba Belea cu nimic e Tutilescu artizanul , scheletul , dulapul tuturor chinurilor facerii ministerului ce mai incolo si dincolo , s a perindat prin toate structurile in loc sa stea dracului acasa si asa a distrus alaturi de alti acoliti generali chestori tot ce se putea asa de amorul artei iar Valere cand mai iesi pe sticla presteaza corespunzator sau doar atat ti e nivelul , te faci de caca o si implicit pe noi , citezi din Belea , Vasilescu et Co iar concluzia e ca nu mai vrei sefi , atat , probabil ai frustrari sau ai fost neinteles ca demiurgii , adica geniile pe timpul cand erai pe campiile … muncii . Sa inteleg ca atat ne e nivelul de reprezentativitate , nu exista altii mai docti ?

  6. Te asigur că nu am frustrări Gicule!! Am ieșit pe sticla dupa 10 ore de muncă. Daca te consideri mai capabil, te așteptăm pe tine sa ne spui la TV cum merge reorganizarea!!!

  7. Vali, ești in contradicție in legătura cu răspunsul pe care l-ai dat lui Gicu și îți spun și de ce. Ai afirmat in repetate rânduri că polițiștii de la birouri nu fac mai nimic…rezolva problemele doar din telefon. Aplicând aceeași logica și in cazul tău, care ești polițist de birou…nu poți sa faci asemenea afirmație : “ am ieșit pe sticla după 10 ore de munca “ Pentru ca, repet, după logica ta, polițistul de birou nu face mai nimic iar in cazul acesta, după 10 ore de munca, ar trebui sa fi odihnit ! Deci nu ai nici o scuza pentru prestația ta de la tv. ERAI ODIHNIT ! PS : îți împărtășesc anumite opinii…dar din păcate, in anumite puncte de vedere, consider ca ești deplasat ! Îmi pare rău dacă te-am jignit.

  8. Felicitari Kovacs Valeriu pt ca ai avut curajul sa spui lucrurilor pe nume la acea emisiune de la TEN unde a fost invitat si Gigi Ilas!

Leave a Reply