TRAGEDIE cumplita, la Timisoara. Patru copii au murit carbonizati intr-un incendiu, dupa ce o casa de pe strada Memorandului a luat foc

Un incendiu devastator care a izbucnit, miercuri seara, in jurul orei 22,30, intr-o casa familiala de pe strada Memorandului, din Timisoara, a provocat o tragedie cumplita.


Patru copii, cu varste cuprinse intre 6 ani si sapte luni, care dormeau intr-o camera cu paturi suprapuse, au murit carbonizati, cadavrele micutilor fiind descoperite cu groaza de pompierii de la ISU Banat.

Autoritatile au fost alertate de vecini, dupa ce baiatul cel mare al familiei, in varsta de 14 ani, a reusit sa iasa din casa si ceara ajutor. La fata locului au ajuns de urgenta cinci autospeciale de stingere, patru ambulante si o autospeciala de transport personal si victime multiple.

“La sosirea echipajelor la fata locului, incendiul se manifesta intr-o camera si pe holul locuintei, cu o degajare mare de fum. In cele doua apartamente locuiau 9 persoane, 4 adulti si 5 minori. Ingrijiri medicale au necesitat 5 persoane, dintre care 3 adulti si un adolescent de 14 ani au fost transportați la spital. Inca un adult a primit ingrijiri medicale la fata locului, insa a refuzat transportul la spital. Pentru identificarea posibilelor victime s-au constituit echipe de cautare-salvare in interiorul imobilului. Din nefericire, au fost identificate 4 persoane decedate”, ne-a comunicat Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

Cautarile pompierilor au fost ingreunate de fumul dens din toata casa, ceea ce a facut necesara ventilarea incaperilor.

Potrivit vecinilor, situatia disperata a celor cinci copii, care erau neglijati de parinti, era cunoscuta la Protectia Copilului si la Sectia 2 Politie, insa masurile de interventie au intarziat sa apara.

Dupa miezul noptii, la locul tragediei au ajuns si politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale, care urmeaza sa stabileasca imprejurarile in care au murit copiii si daca parintii se fac vinovati de neglijenta criminala. (V.E.)

Leave a Reply