Cautatori de comori prinsi intr-un sit arheologic din Timis! Acestia au ramas fara detectorul de metale si risca pana la 6 ani de inchisoare

Doua persoane care foloseau un detector de metale intr-o zona interzisa au fost surprinse, zilele trecute, de o echipa de control formata din inspectori ai Directiei Judetene pentru Cultura Timis si politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale.


Cautatorii de comori au fost prinsi in flagrant in perimetrul sitului arheologic cunoscut sub numele de „Gomila lui Gabor”, aflat  langa Remetea Mare, in timpul cautarii de metale pretioase.

In conditiile in care prospectarea terenurilor aflate in situri arheologice este interzisa, cele doua persoane s-au ales cu dosar penal si risca pana la 6 ani de inchisoare.

In judetul Timis sunt inregistrate aproximativ 200 de persoane care detin autorizatie pentru utilizarea detectoarelor de metale, care au obligatia de a preda autoritatilor orice bun descoperit, susceptibil de a face parte din patrimoniul cultural.

Potrivit Andreei Medinschi, responsabil comunicare la DJC Timis, anul trecut au fost deschise patru dosare penale in domeniul cautatorilor de comori. (V.E.)

Leave a Reply