Liderii pensionari din sindicatele politistilor sar la gatul ministrului Marcel Vela. “Voi politicienii, dupa ce va cocotati la putere, aveti impresia ca v-ati cumparat politie!”, acuza Dumitru Coarna

Liderul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna, incearca sa starneasca mania politistilor activi impotriva ministrului de Interne, dupa ce Marcel Vela a atras atentia ca pensionarii din fruntea sindicatelor politienesti dau lectii la televizor, dar habar n-au cum se prind interlopii si retelele de infractori.


“Multi lideri de sindicat sunt pensionari. Deci, nu sunt angajati ai Ministerului, sa simta pe pielea lor cum se prind interlopii si retelele de infractori. Ne dau lectii la televizor, vor sa fie si ministrii, vor sa fie si inspectori generali, vor sa fie si inspectori sefi, vor sa fie si meridianul Greenwich, si stapanii inelelor. Cam greu, pentru ca noi suntem aici pusi ca sa functioneze ministerul”, a explicat Vela.

Dumitru Coarna, pensionarul din fruntea SNPPC, s-a simtit atacat de discursul ministrului si, nici una, nici doua, a redactat o scrisoare de tip manifest, in care, dupa modelul Vasile Roaita, incearca sa traga sirena chemarii la lupta sindicala a politistilor activi.

“Prin discursul direct, ati incercat sa manipulati intr-un mod josnic opinia publica sugerand ca liderii sindicali care sunt pensionari, ar cumula pensia cu salariul “foarte mare” de la sindicat, incercand astfel sa atrageti oprobiul public asupra liderilor de sindicat.

Suferiti ca un lider sindical ar putea avea salariul mai mare decat al dumneavoastra? Dar ce, sunteti vreun prag peste care, din punct de vedere salarial, nu se poate trece? NU, nu sunteti. Dumneavoastea sunteti platit din banul public, liderii din cotizatia membrilor.

Voi politicienii, dupa ce va cocotati la putere, aveti impresia ca v-ati cumparat poliție. S-a simtit imediat discursul politicianului cocotat in varful ierarhiei politice, care se vrea tratat drept tatuc sau jupan al M.A.I. Stim ca liderii pensionari va stau in gat la propriu, acestia fiind mai putin expusi amenintarilor voalate / manipularilor / santajului / ademenirii cu functii “caldute” sau “malaxorului” cercetarilor prealabile si disciplinare la comanda”, spune, printre altele, Dumitru Corna, care potrivit dezvaluirilor din ultimii ani, ar avea venituri din pensie, salariu sindical si reprezentare prin diferite comitete si comitii de peste 14.000 de lei/luna.

Scrisoarea in care explica de ce sindicatele au nevoie de lideri pensionari, care sunt inexpugnabili, se incheie apoteotic cu avertismentul potrivit carui “SNPPC nu este ghiocelul nimanui!”. Cu exceptia fostului ministru, Carmen Dan, am adauga noi… (G.I.)

One thought on “Liderii pensionari din sindicatele politistilor sar la gatul ministrului Marcel Vela. “Voi politicienii, dupa ce va cocotati la putere, aveti impresia ca v-ati cumparat politie!”, acuza Dumitru Coarna

  1. Da, au fost lideri de sindicat…
    Acum totul se rezumă la bani!
    Domnu’ (c)oarnă este un ” mic ” dictator care a făcut orice să scape de cei care au avut curajul să-l contreze!
    Dacă nu ar fi ” impresionat ” de bani, din convingere nu ar fi mișcat un pai!
    La SNPPC mărirea salariilor o face angajatul, nu patronatul!
    Veniturile domnului( c)oarnă sunt peste imaginația unui om normal!
    Salariul baban, salariul de excelență (una-‘ntruna), combustibil… fără număr, mașină după preferință și schimbată după doi ani, telefoane și multe altele… fără număr!
    Una peste alta, stimate tovarăș din călărași…vine ziua plății și nu mi-aș dori să fiu în pielea ta!
    Multe ” succese “!
    Semnează un țăran de BANLOC, țăran care a furat ( după mintea ta…) bani de la sindicat și i-a împărțit cu călugări!

Leave a Reply