Un procuror din Banat se razboieste prin instante cu Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, miza fiind suma de 33.000 de lei

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita, Otilia Iolanda Isac, a fost data in judecata de Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale (ANRSPS), care-i pretinde restituirea unei parti din diurna primita in perioada 2014-2017, cand magistratul banatean a fost detasat la ANRSPS in functia de consilier juridic.


Otilia Isac (fosta Miclosina) a fost detasata, in anul 2014, de la Ministerul Public la Ministerul Afacerilor Interne, unde a ocupat postul de consilier juridic, in cadrul ANRSPS. Fiindca a fost detasata sa lucreze in alt oras decat cel in care isi are domiciliul, procuroarea a  incasat o diurna de 115.645 lei de la institutia respectiva.

In urma unei adrese a Parchetului General, din care reiesea ca diurna se plateste doar pentru zilele lucrate efectiv, nu si pentru zilele de weekend sau concediu, ANRSPS a ajuns la concluzia ca i-a platit procurorului Otiliei Isac cu 32.734 mai mult decat i se cuvenea, astfel ca i-a cerut sa restituie suma respectiva.

Magistratul a refuzat sa dea banii inapoi, astfel ca a fost data in judecata de ANRSPS si a pierdut procesul in prima instanta.

„Se constata ca reclamanta a incasat cu titlul de diurna, pentru perioada 07.12.2015 – 19.05.2017, suma de 115.645 lei, iar diurna pentru zilele de prezenta la programul de lucru in aceeasi perioada trebuia sa fie in cuantum de numai 82.911 lei, instanta va respinge sustinerea intimatei in sensul ca suma incasata cu titlul de diurna a fost mult mai mica decat cea mentionata prin cererea introductiva.

Instanta va obliga intimata la plata sumei de 32.734 lei, suma acordata de institutia reclamanta si dovedita cu inscrisurile emise de catre contabilitatea proprie si necontestate de catre intimata”, se arata in decizia Tribunalului Caras-Severin.

Verdictul final in acest litigiu il va da Curtea de Apel Timisoara. (V.E.)

Leave a Reply