Politist de la IPJ Timis exclus din profesie, dupa ce a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare pentru luare de mita

Un agent de la Sectia 1 Politie Rurala Timisoara a fost dat afara din sistem, in urma unei condamnari definitive la inchisoare. Alin Maghiari a fost trimis in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu, ambele raportate la Legea 78/2000 privind combaterea coruptiei, dupa ce a fost prins de ofiterii DGA primind 400 de lei mita de la un sofer.


Potrivit rechizitoriului, evenimentul s-a petrecut in 20.06.2018, in jurul orei 21, cand Alin Maghiari, agent principal de politie, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu privind constatarea unor fapte contraventionale de catre participantii la trafic pe DJ 592, intre localitatile Timisoara si Mosnita Noua, l-a depistat pe martorul denuntator T.I.C. depasind viteza legala admisibila.

“Inculpatul nu a aplicat sanctiunea contraventionala prevazuta de lege martorului denuntator, pretinzandu-i, in schimb, si primind de la acesta suma de 400 de lei cu titlu de mita”, a comunicat prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, in octombrie 2018, la data trimiterii in judecata.

Dupa un an de dezbateri si audieri de martori, Tribunalul Timis a decis, in toamna anului trecut, condamnarea lui Alin Maghiari la 3 ani de inchisoare cu suspendare si efectuarea a 80 de zile de munca neremunerata la Horticultura sau la Primaria Timisoara. Aceasta sentinta a fost mentinuta si de Curtea de Apel Timisoara, instanta care a judecat contestatiile inculpatului si ale procurorilor.

“Respinge apelurile formulate de Parchetul de pe langa Tribunalul Timis si inculpatul Maghiari Alin Ioan impotriva sentintei penale nr. 507/11.09.2019 pronuntata de Tribunalul Timis in dosarul nr. 4666/30/2018. Definitiva”.

Desi, deocamdata, Alin Maghiari isi ispaseste condamnarea in libertate, este posibil ca, in perioada urmatoare, sa fie trimis dupa gratii, intrucat mai este judecat intr-un dosar penal, pentru fals, alaturi de fostul sau coleg, Ovidiu Gitan. (G.I.)

Leave a Reply