Jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara au sanctionat 26 de pescari, care detineau permise invalide pentru raurile din judetul Timis

Jandarmii din cadrul Gruparii Mobile Timisoara au desfasurat, in zilele de 18 si 19 ianuarie a.c., actiuni de prevenire si combatere a faptelor de natura contraventionala sau penala.


Sambata, 18 ianuarie, pe timpul unei actiuni desfasurate in colaborare cu Asociatia Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Timis, au fost depistate 17 persoane care pescuiau in albia raului Timis, in zona localitatii Lugoj, fara a indeplini conditiile prevazute in permisele de pescuit.

“Acestia detineau permise eliberate de o asociatie de pescari care nu are contracte de utilizare a apelor din judetul Timis. Jandarmii au aplicat sanctiuni contraventionale, respectiv 15 avertismente si doua amenzi in valoare totala de 600 lei”, ne-a transmis lt. col. Emilia Finata, purtatorul de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara.

Duminica, 19 ianuarie, pe timpul unei actiuni desfasurate in colaborare cu Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura – Serviciul Regional Transilvania, au fost depistate alte noua persoane care pescuiau in albia raului Timis, in zona localitatii Lugoj, fara a indeplini conditiile prevazute in permise.

Acestora le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, respectiv patru avertismente si cinci amenzi in valoare totala de 1.500 lei.

Pe timpul unei actiuni punctuale desfasurate in Piata Flavia din municipiul Timisoara, sambata, 18 ianuarie, a fost depistat un barbat de 37 de ani care oferea spre comercializare 14 sticle cu alcool, nemarcate fiscal. Intreaga cantitate de alcool a fost ridicata in vederea confiscarii si predata Directiei Regionale Vamale Timisoara, pentru luarea masurilor ce se impun.

Duminica, 19 ianuarie, in aceeasi piata a fost depistata o femeie de 44 de ani care oferea spre comercializare 20 pachete cu cafea, fara a indeplini conditiile legale. Persoana a fost sanctionata cu 500 lei amenda iar pachetele cu cafea au fost confiscate. (I.P.)

 

Leave a Reply