Vestul Calificat. Cum vor fi selectate firmele si angajatii din vestul tarii care vor beneficia de proiectul de 1 milion de euro implementat de CCIAT

Catalina Anamaria Culda, managerului proiectului cu finantare europeana “Vestul Calificat”, implementat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de lider de proiect, si societatile Eurojobs si Art Forest Compani, in calitate de parteneri, a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, modul in care vor fi selectate intreprinderile mici si mijlocii a caror angajati vor beneficia de formarea profesionala.


“Sunt mai multe criterii de eligibilitate, care vor fi aplicate firmelor ce urmeaza a fi selectate in cadrul acestui proiect. Expertii nostri vor aplica o serie de chestionare unui numar de 400 de firme din vestul tarii, pentru a-i identifica pe acei angajatori care doresc sa sprijine si sa promoveze perfectionarea fortei de munca, sa-i constientizam in privinta importantei participarii angajatilor la programele de formare profesionala adaptate nevoilor de dezvoltare a abilitatilor de munca in economia secolului 21.

Dorim sa cream o cultura a angajtorilor in acest domeniu, pentru a-i determina sa accepte fara rezerve activitatile de formare profesionala a propriilor angajati”, a declarat managerul acestui proiect cu o valoare totala de aproape 1 milion de euro.

Din grupul tinta fac parte 330 persoane angajate, care se incadreaza in sectoarele economice/domeniile identificate conform SNC si SNCDI pentru activitati de formare profesionala (calificare / recalificare, perfectionare / specializare) si 36 de IMM-uri din Regiunea Vest.

Obiectivul general al proiectului vizeaza cresterea numarului de angajati din Regiunea Vest care beneficiaza de oportunitati de invatare pe tot parcursul vietii, pentru dezvoltarea abilitatilor de munca necesare in economia secolului 21, in vederea adaptarii activitatii la dinamica sectoarelor economice cu potential competitiv identificate conform SNC si in corelare cu domeniilor de specializare inteligenta conform SNCDI.

Proiectul are o durata de 18 luni, urmand a se derula in perioada 22 noiembrie 2019 – 21 mai 2021. (G.I.)

Leave a Reply