PROTEST. Curtea de Apel Timisoara isi suspenda activitatea, pana cand guvernul PNL renunta la intentia de anulare a pensiilor de serviciu ale magistratilor

Adunarea Generala a Curtii de Apel Timisoara, intrunita, azi, 21 ianuarie 2020, a decis suspendarea activitatii celei mai importante instante banatene, incepand cu data de 22 ianuarie 2020 si pana la momentul retragerii sau respingerii Proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu a magistratilor, cu exceptia cauzelor urgente.


Magistratii considera ca Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistratilor, in raport cu dispozitiile art. 50 alin. 4 și art. 51 lit. d din Legea 304/2004, incalca grav independenta judecatorilor si afecteaza ordinea constitutionala din Romania, contribuind la subminarea statului de drept.

“Abrogarea reglementarii privind acordarea pensiei de serviciu magistratilor contravine dispozitiilor constitutionale care reglementeaza principiul independentei judecatorilor, precum si exigentelor actuale pe care importante documente internationale le exprima in mod direct cu privire la drepturile magistratilor, in considerarea importantei rolului acestora in apararea statului de drept”, se mentioneaza intr-un punct de vedere argumentat la Adunarii generale a judecatorilor Curtii de Apel Timisoara, cu privire la aceasta decizie, care ne-a fost transmis de Cristian Pup, purtatorul de cuvant al instantei.

Judecatorii banateni mai invedereaza faptul ca pensia de serviciu este un beneficiu prevazut de lege pentru unele categorii profesionale, functionari ai statului (magistrati, diplomati, demnitari, militari, etc.), a caror activitate reprezinta un interes deosebit pentru societate si a caror fidelitate fata de sistem este recompensata prin acordarea acestui drept la pensie. (G.I.)

 

3 thoughts on “PROTEST. Curtea de Apel Timisoara isi suspenda activitatea, pana cand guvernul PNL renunta la intentia de anulare a pensiilor de serviciu ale magistratilor

  1. Oare un inspector de fisc dupa 30 de ani de munca, de stabilire si colectare de venituri la bugetul de stat, nu ar merita pensie speciala ?

  2. Magistratii, înaltele conștiințe ale neamului romanesc, intr-o ţară care musteşte de dreptate facută făra partinire si la timp fiecarui cetatean, o ţară unde hotia şi coruptia sunt pedepsite exemplar ! Profesionalism, dăruire si solidaritate socială cu poporul din care faci parte! Aceste spirite generoase ale patriei au înțeles că pentru ca unii sa aibă pensii mari, plus pensii speciale, este imperios necesar ca grosul populației sa aibă pensii mizerabile…cui nu-i convine, sa-si caute altă țară.
    Vreo 6 000 000 de oameni au făcut-o deja.
    Bădălau i-a trecut deja la rubrica ” foști compatrioți”…..

    De ce pensii speciale? Au lucrat in minele de cărbune, de uraniu, au luptat in războaie, au înfruntat valurile oceanelor, au lucrat in noxele din industria metalurgica, au zburat in cosmos, au suferit in lagare de munca?
    Nu au avut salarii pe măsură pentru munca prestată?
    Iar cei enumerați in fraza de mai sus nu beneficiază, evident, de pensii speciale si cu dedicație….
    Sau Romania sta cu fundul pe un morman de bani…?
    Pai, sa nu-l citezi pe Erdogan, prietenul lui Ponta: SICTIR?

    Au fost forțați sa facă această profesie împotriva voinței lor?
    Pensia SPECIALĂ, un drept câştigat? Nu muncit? Câștigat de la cine, cum? De ce? De UNDE? Pentru ce? In lupta? La păcănele?
    Plătit din punga cui?
    Cat pierd ceilalți pentru ca tu iți tragi dreptul, mita sau șpaga numita legal pensie SPECIALA?
    De când își legiferează șuții si oportuniștii momentului de capul lor salariile si pensiile într-o țară săracă, trăind din împrumuturi externe, uitată pană si de bunul Dumnezeu…….

    Ati divizat populația tării in caste, distribuind bugetul după acest unic criteriu al castelor, astfel oamenii nu mai comunica intre ei decât, strict, in interiorul grupului in care au fost repartizați.

    Jos sunt cei cu salarii si pensii de mizerie, paria societății, apoi urmează castele si gildele privilegiate şi lacome, devenite deja nelegitime si parazitare,cu salarii si pensii nesimțite, cum ar fi: magistrații, militarii, polițiștii, jandarmii, pompierii, angajații serviciilor secrete, aviatorii, şmecherii si neamurile politicienilor din MAE, angajații Curtii de Conturi, parlamentarii, primarii si viceprimarii, președinții si vicepreședinții de consilii județene, avocații ( prin CAA) , cultele ( altele decât BOR) etc.
    Sa mai amintim ca sunt persoane care cumulează 4-5 pensii speciale, in loc sa beneficieze, eventual de una, cea mai mare sau media acestora?
    *Meleșcanu (ALDE) încasează 88.800 lei pensie de la Ministerul de Externe, 49.177 lei de la Senat și peste 90.000 lei din activitățile de profesor universitar – 49.028 lei de la Universitatea ”Hyperion” și 46.034 de lei de la SNSPA.
    *Valer Dorneanu, nu mai puțin de patru pensii speciale: de magistrat, de parlamentar, de judecător al CCR și de Avocat al Poporului.
    * Marian Enache: Salariu – 297.000 lei (Curtea Constitutionala);
    Pensie avocat – 23.412 lei (Casa de Asigurari a Avocatilor Bucuresti);
    Pensie – 321.476 lei (Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti);
    Indemnizatie speciala/pensie fost parlamentar – 91.476 lei;
    Indemnizatie revolutionar – 11.904 lei.

    Pai, e frumos? E moral si echitabil?

  3. În sfârșit se recunoaște că în România, Justiția, prin magistrați, este fidelă sistemului și nu garanta constituției, a dreptății, legalității și a libertății și responsabilității tuturor cetățenilor României, în egală măsură, așa cum ar trebui.
    Fidelă sistemului, adică unui grup de oameni care conduc și controlează România – foarte plastică exprimare a unei josnice și rușinoase meniri …

Leave a Reply