Comisarul de politie din Timis condamnat la inchisoare pentru uciderea unui barbat, cu o lovitura de pumn, a fost liberat conditionat

Fostul sef al Politiei Orasului Gataia, comisarul Daniel Disaga, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru uciderea unui barbat, cu o lovitura de pumn “ca in filme”, cum au declarat martorii la proces, a fost pus in libertate.


Judecatoria Timisoara a admis cererea de liberare conditionata a condamnatului, in 14 august 2019, iar Tribunalul Timis a mentinut hotararea si a respins, la termenul din 6 septembrie 2019, contestatia declarata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Daniel Disaga a fost incarcerat la sfarsitul lunii iunie 2017, dupa ce Curtea de Apel Timisoara a stabilit verdictul final: 5 ani de inchisoare si plata unor despagubiri in valoare de 150.000 de euro.

In conditiile in care liberarea conditionata a avut loc in septembrie 2019, rezulta faptul ca fostul ofiter de politie a executat 2 ani si trei luni de inchisoare, la care s-a adaugat perioada arestului preventiv, respectiv decembrie 2015 – aprilie 2016.

Chiar daca si-a executat pedeapsa privativa de libertate, Daniel Disaga nu a scapat, inca, de toate problemele din dosar. Inspectoratul de Politie Judetean Timis s-a indreptat cu o actiune in regres impotriva sa, dupa ce a despagubit familia victimei cu suma de 150.000 de euro.

“Obliga paratul la plata sumei de 150.000 euro daune morale platite pentru partile civile Budeanu Gabriela , Ivanescu Alexandru Daniel, Ivanescu Darius Marian , 7.000 lei cheltuieli de inmormantare, 14.794 lei cheltuieli executare si 3.000 lei cheltuieli judiciare catre stat”, a hotarat Judecatoria Timisoara, in 15.02.2019.

Asupra actiunii in regres a IPJ Timis urmeaza sa se pronunte, definitiv, Curtea de Apel Timisoara, instanta care va solutiona recursul fostului politist. (G.I.)

One thought on “Comisarul de politie din Timis condamnat la inchisoare pentru uciderea unui barbat, cu o lovitura de pumn, a fost liberat conditionat

  1. Nu merita sa faci 5 ani de puscarie si sa platesti 150000 Euro pentru doua secunde de satisfactie. Ce e drept societatea a mai scapat de un dobitoc, ma refer la nefericitul ala care a murit, insa sigur altii i-au luat deja locul. Si in timp ce borfasii cu epoleti isi umplu sacii, alti politisti mai determinati fac puscarie pentru cauze mai putin pragmatice. Concluzia?

Leave a Reply