Deputatul Cornel Samartinean sustine dreptul judecatorilor la pensii speciale. “Magistratii trebuie sa isi primeasca in continuare pensiile!”

Liderul PMP Timis, deputatul Cornel Samartinean sustine ca pensiile magistratilor nu trebuie abrogate, intrucat ar fi, mai mult, pensii de serviciu.


„Noi consideram ca magistratii trebuie sa isi primeasca in continuare pensiile. Ele sunt mai mult pensii de serviciu. Noi ne referim la pensiile politicienilor”, a precizat deputatul PMP in cadrul unei conferinte de presa, fara a intra prea mult in partea nerespectarii principiului contributivitatii sau a injustitiei sociale reprezentate de pensiile de peste 18.000 de lei ale magistratilor.

Paradoxal, aceasta declaratie vine in contextul in care PMP se bucura de beneficiile guvernarii, alaturi de PNL, iar pe masa parlamentarilor se va afla, in 28 ianuarie, legea privind eliminarea pensiilor de serviciu, dupa ce Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor a emis deja un raport favorabil in acest sens.

Reamintim ca, in septembrie 2018, PMP a initiat un proiect de lege care prevede abrogarea pensiilor de serviciu pentru personalul din aviatie, Curtea de Conturi, corpul diplomatic si consular, deputati si senatori, personalul auxiliar de specialitate de la instante si unitati de parchet, Institutul National de Expertize Criminalistice, functionari publici parlamentari si Avocatul Poporului.

“Pensiile speciale sunt un furt!”, sustinea, la vremea respectiva, liderul national al PMP, Eugen Tomac. Se pare ca, nu si in cazul magistratilor…

Sa mai spunem ca declaratia deputatului Cornel Samartinean are si o anumita nuanta subiectiva, in conditiile in care parlamentarul este trimis in judecata intr-un dosar penal instrumentat de DNBA Timisoara, care se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. (Mara Ion)

Leave a Reply