Greu de MITUIT! Agentii de la Politia Rutiera vor fi dotati cu camere video, dispozitive anticoruptie ce vor fi achizitionate cu 5,8 milioane de lei

Echiparea politistilor cu camere video, atat a celor aflati in filtrele rutiere, cat si a celor care executa alte misiuni pe drumurile publice, va duce la disparitia coruptiei la nivelul Politiei Rutiere, este de parere ministrul Marcel Vela.


In acest sens, in prima jumatate a lunii viitoare, MAI urmeaza sa demareze o licitatie publica pentru achizitionarea echipamentelor electronice, camerele video urmand sa ajunga, cat de curand, la efectivele Brigazii Rutiere, de unde vor fi distribuite in teritoriu, si la politistii din mediul rural.

„Eu ce spun si fac! Am alocat 5.805.000 de lei pentru achizitionarea a 9.000 de camere la IGPR. Caietul de sarcini se finalizeaza in maximum doua saptamani”, este anuntul care a provocat frisoane printre spagarii cu epoleti care stau la panda pe drumurile publice. In opinia sa, aceasta masura ar urma sa responsabilizeze atat politistul, cat si soferul care interactioneaza cu omul legii.

„Vis-a-vis de spaga de la Politia Rutiera. Vom cumpara camere video pentru fiecare politist de la Rutiera, care va eradica fenomenul coruptiei la Politia Rutiera, va responsabiliza politistul in dialogul cu soferul si in acelasi timp, soferul in dialogul cu politistul, fiind proba camerei. N-o sa mai gasiti deputati care injura politistul si nici politisti rutieri care abuzeaza de functia lor”, a mai declarat seful Ministerului de Interne.

Pentru a fi corecti pana la capat, trebuie sa spunem ca, totusi, aceasta idee nu-i apartine ministrului banatean, intrucat un proiect pilot de dotare a politistilor rutieri cu camere video a fost demarat de IGPR inca de la sfarsitul anului 2017, cand s-au achizitionat 44 de camere video. (G.I.)

Leave a Reply