Baroul Timis a sarbatorit 145 de ani de avocatura la Timisoara! Judecatoarea Iulia Motoc, reprezentanta Romaniei la CEDO, printre invitatii de marca prezenti la eveniment

Timisoara a devenit, pentru doua zile, o adevarata capitala a avocaturii din Romania, unde si-au dat intalnire judecatori ai Curtii Europene a Drepturilor Omului, decani ai unor barouri din Romania, decanii Facultatilor de Drept din Hexagonul Facultatilor de Drept, cadre didactice ale unor facultati de drept din Romania, reprezentanti ai institutiilor judiciare, ai autoritatilor locale, ai profesiilor liberale, avocati din Baroul Timis si din alte barouri.


Evenimentul care a atras in capitala Banatului oaspeti de seama din tara si din strainatate a fost organizat impecabil de Baroul Timis, care a sarbatorit, cu mare fast, 145 de ani de avocatura la Timisoara.

Programul manifestarilor aniversare a debutat in forta, vineri, 24 ianuarie, cu Conferinta profesionala ,,Accesul la Curtea Europeana a Drepturilor Omului: Aspecte teoretice si practice”, care a starnit un asemenea interes, incat in Aula Magna a Universitatii de Vest din Timisoara a devenit neincapatoare pentru cei care au dorit sa asculte speech-urile magistratilor europeni.

Printre acestia, si timisoreanca originara Iulia Motoc, judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

In aceeasi zi s-a desfasurat Sedinta Solemna a Consiliului Baroului Timis, iar in cursul serii oaspetii au fost invitati sa se delecteze cu un scurt recital al Corului avocatilor si un concert extraordinar de pian, sustinut pe scena Operei Romane din Timisoara de celebrul pianist Teo Milea.

Sambata, 25 ianuarie, Baroul Timis a gazduit Sedinta Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, in cadrul careia a avut loc o intalnire intre membrii Comisiei Permanente a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si Decanii Facultatilor de Drept din Hexagonul Facultatilor de Drept din Romania.

“Baroul Timis are o viata profesionala intensa, dinamizata de eforturile decanului, eforturi care l-au si impus ca membru al Comisiei Permanente, cu un rol important in analizarea lucrarilor acesteia. Personal, am sustinut toate manifestarile baroului si in perioada anterioara mandatului de presedinte al UNBR, din pozitia de director al INPPA, si, evident, o voi face si din actuala pozitie”, a declarat presedintele UNBR, Traian Briciu.

De remarcat ca, la reusita acestui eveniment de anvergura a contribuit, in calitate de partener, si Grupul editorial Universul Juridic, din Bucuresti, coordonat de Nicolae Cirstea, care a lansa o editie speciala a revistei Legal Magazin, dedicata integral acestui moment.

Marea sarbatoare a comunitatii juridice gazduita de Timisoara se va incheia, sambata seara, cu Balul Avocatilor din Baroul Timis. (G.I.)

One thought on “Baroul Timis a sarbatorit 145 de ani de avocatura la Timisoara! Judecatoarea Iulia Motoc, reprezentanta Romaniei la CEDO, printre invitatii de marca prezenti la eveniment

  1. O aniversare cum nu a mai fost alta la Baroul Timis. Un sincer bravo pentru decan si membrii consiliului, care aduc avocatura acolo unde ii este locul

Leave a Reply