ALERTA! Un barbat din Bacau, revenit din China in urma cu opt zile, prezinta simptomele infectarii cu coronavirusul ucigas

La numai o zi dupa ce Ministerul Sanatatii a anuntat public ca, desi au existat alerte de infectare cu coronavirus in Cluj, Timisoara, Constanta si Bucuresti, toate au fost infirmate, a aparut un caz cu adevarat ingrijorator.


La Unitatea de Primiri Urgente Bacau s-a prezentat un barbat, care acuza simptome specifice virusului mortal. Acesta a spus ca s-a intors din China, in urma cu opt zile.

Imediat s-au luat masurile specifice de izolare, s-au prelevat probe si s-au trimis la Institutul Matei Bals. In acest moment se asteapta rezultatele care vor stabili exact despre ce e vorba.

Reamintim ca, in 21 ianuarie, au revenit in tara 18 muzicieni de la Filarmonica Banatul, care au avut un turneu de 50 de zile in China, perioada in care au concertat de doua ori si in Wuhan, orasul unde a izbucnit epidemia de coronavirus.

Artistii vor sta in carantina timp de doua saptamani, iar dupa efectuarea analizelor medicale s-a stabilit ca, deocamdata, nu exista semne de infectare cu virusul mortal.

De asemenea, se iau măsuri speciale pentru primirea ansamblului folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care a sustinut un concert in Beijing si, maine, la ora 15, va sosi pe Aeroportul Otopeni. Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a anuntat ca pe aeroporturile internationale s-a creat o linie speciala de acces pentru pasagerii care vin din China, precum si pentru pasagerii chinezi. (Gabriela Gaspar)

 

Leave a Reply