Taietori ilegali de lemne din padurile Timisului si Caras-Severinului, amendati de jandarmii din Gruparea Mobila Timisoara

Patru taietori ilegali de lemne din padurile banatene au fost sanctionati de jandarmii din Gruparea Mobila Timişoara pentru fapte de natura contraventionala in domeniul silvic.


Persoanele au fost depistate pe timpul unor actiuni ce au avut loc, sambata, 25 ianuarie a.c., in zona ocoalelor silvice Lunca Timisului si Lugoj, judetul Timis, si ocolului silvic Bozovici, judetul Caras Severin.

Acestea transportau material lemnos cu ajutorul unor atelaje, pe drumurile publice, fara a detine avize de insotire a lemnului.

“Jandarmii au luat masura aplicarii sanctiunilor contraventionale, doua avertismente si doua amenzi in valoare totala de 4.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice”, ne-a transmis lt.col. Emilia Finata, purtatorul de cuvant al Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara.

Lemnul gasit, din speciile fag, cer, carpen si jugastru, in cantitate totala de 2,2 metri cubi, a fost confiscat si dat in custodie ocoalelor silvice pe raza carora au fost savarsite contraventiile. (I.P.)

Leave a Reply